Ieneke Draaijers met haar taart Peanuts de 3e prijs bij de Taartenbakwedstrijd editie zomer 2019.  Haar recept is afgeleid van de wortel-notentaart van Yotam Ottolenghi.

Commentaar van de jury: mooi klassieke taart, structuur perfect. Heel lekkere worteltaart en mooie combinatie van de roomkaas met de smaak van de cake. Prijs: een driedelige composiet bakvormset van de leukste kookwinkel van Emmen, La Colino.

taartenbakwedstrijd 3e prijs
Foto: Manon Notermans. Ieneke Draaijers won met haar taart Peanuts de 3e prijs bij de Taartenbakwedstrijd van Festival Zoet 2019

Oven: 170 C, Vorm: 26 cm doorsnee Tijd: ca 60 minuten Personen: 8-10

Ingrediënten van de cake:

Ingrediënten van het glazuur

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor. Vet een bakvorm in en bekleed deze, wand en bodem, met bakpapier.
  2. Zeef de bloem, bakingsoda, bakpoeder en specerijen. Klop ei en eidooier door elkaar.
  3. Klop de suiker en olie door elkaar, 1 minuut, middelste stand.
  4. Voeg kloppend op laagste snelheid het eimengsel toe.
  5. Meng er de walnoten, kokos en wortel door, gevolgd door het bloemmengsel. Meng niet te lang.
  6. Klop de eiwitten met het zout stijf tot stevige pieken.
  7. Spatel het rustig in 3 porties door het wortelbeslag. Meng niet te lang. Je mag best nog wat schuim zien.
  8. Doe het beslag in de vorm en strijk glad.
  9. Bak de worteltaart gaar en laat hem in de vorm afkoelen. Haal ‘m er koud pas uit.
  10. Snij de taart door midden.
  11. Klop voor het glazuur de roomkaas luchtig en glad.
  12. Klop in een andere kom de boter en poedersuiker en honing licht en luchtig.
  13. Spatel de mengsels door elkaar. Bestrijk een helft met een deel van het roomkaas boter mengsel en leg de andere helft daar boven op.
  14. Strijk de rest van het glazuur als een gegolfde laag op de worteltaart en spatel erom toe en bestrooi met noten.
  15. Evt oranje rozetten op de taart spuiten als versiering ( boter/kaasmengsel met kleurstof).
Foto: Manon Notermans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *