Festival der zoete verleidingen

Leer van jouw bakhelden in het baktheater!

In het Baktheater kun je er eens goed voor gaan zitten. Bakhelden Jeroen Bakt, Bakken met Niels en anderen maken de lekkerste baksels voor je. Met professioneel geluid, camera en groot LEDscherm, zodat het voor iedereen goed te volgen is. En …. na afloop is het natuurlijk proeven geblazen!

Bakdemo's Festival Zoet 2023

Proef de lekkerste cinnamon rolls van Kim is zoet!

De liefde voor bakken zit bij Kim in haar DNA. Haar opa was banketbakker en sinds jonge leeftijd is Kim al extreem dol op taart en alles wat zoet is. In 2018-2019 was Kim een van de gelukkige deelneemsters van Heel Holland Bakt. Sindsdien is haar liefde en passie voor bakken alleen nog maar toegenomen. Kim laat je graag zien hoe je thuis de lekkerste cinnamon rolls kan maken, maar leert je ook graag verschillende variaties op de klassieke cinnamon roll. Daarnaast geeft ze graag tips en tricks zodat je thuis aan de slag kunt en deze heerlijke lekkernij kan maken! Naast het geven van workshops en demo’s en het maken van bruidstaarten, deelt ze ook haar baksels op instagram en youtube. Sinds 1,5 jaar is zij ook geobsedeerd geraakt door het bakken van zuurdesem brood, dus stel daar ook gerust vragen over!

Geniet mee van Bakken met Niels tot de laatste kruimel!

Thuisbakken brengt heerlijke geuren met zich mee en doet denken aan vroeger als je bij je moeder of oma op bezoek kwam en er een heerlijk krentenbrood of appeltaart werd gebakken. En die geuren van weleer ga je ook tijdens de bakdemonstratie van Bakker Niels ruiken!

Jarenlang mocht Niels met zijn passie bezig zijn en via diverse culinaire wegen besloot hij in 2012 de stoute ovenhandschoenen aan te trekken en voor zichzelf te beginnen. En daar was ‘Bakken met Niels’. Van bakken op locatie, rondtoeren met zijn bak-kar in heel Nederland, tot bakken thuis met zijn kinderen; het bakken zit in zijn bloed. Zijn grote passie kan hij nu elke dag uitoefenen en door zijn boek ‘Bakken met Niels’ neemt hij jou mee in het heerlijke leven van een bakker, een bakker die in iedereen schuilt. Met zorg geselecteerde banketmixen, de beste amandelspijs, echte banketbloem en natuurlijk de onmisbare en handige bakringen van Bakken met Niels komen tijdens de demo’s en proeverijen aan de orde. Beginnend bakker of al bekend in de bakkeuken, met het inspirerende bakboek haal je je hart op. ‘Bakken met Niels brengt voor iedereen bakken tot een hoger niveau, het haalt de banketbakker in je naar boven.

Tijdens Festival Zoet zal Niels goudbruine baksels op een interactieve manier uit zijn boek presenteren en laten proeven! En natuurlijk is zijn boek ook te koop.

Tijd bakdemo: alle dagen om 12:30 uur.

Vind je Bakker Niels leuk? Volg hem dan op Instagram @bakkenmetniels of Facebook via bakkenmetniels.nl. Website: www.bakkenmetniels.nl
Wil jij ook leren hoe je het heerlijkste brood kunt bakken? Grijp dan nu je kans en schrijf je snel in voor de exclusieve bakdemo van Niels!

Leer van Jeroen Meijer hoe je de lekkerste Limoncellotaart maakt!

In 2020 was de Drentse Jeroen Meijer deelnemer bij Heel Holland Bakt. Het spektakelstuk was toen een taart met streeklekkernijen en Jeroen maakte een Limoncellotaart. Want de Limoncello ‘Drunken Monkey’ komt namelijk uit Peize en is in 2019 uitgeroepen tot de beste Limoncello ter wereld.

Tijdens Zoet maakt Jeroen tijdens zijn bakdemo ook dit jaar zijn beroemde en verrukkeljke Limoncellotaart en laat hij een aantal technieken zien: mousse, deegbodem en meringue die op steen lijkt (!)

In het dagelijks leven is Jeroen politieagent maar in zijn spaarzame vrije tijd is zijn favoriete hobby bakken! Hij maakt van alles; van brood tot taart en van koekjes tot patisserie. Vaak neemt hij baksels mee naar zijn werk, tot groot plezier van zijn collega’s. Ook bakt hij regelmatig in opdracht voor feesten en andere gelegenheden.

Tijd bakdemo: vrijdag 11 augustus om 15:30 uur

Je kan Jeroen volgen op Instagram via @jeroenbakt

Proef de lekkerste Tartelettes van Manuela van der Heijden

Uit liefde voor de bakkunst neemt Manuela van der Heijden je graag mee in de wereld van het bakken. Je zou haar kunnen kennen van haar deelname aan Heel Holland Bakt in 2016 en Heel Holland Bakt Nog een Keer in 2021. Sinds begint 2018 heeft Manuela in Roosendaal ook haar eigen baklokaal waar zij al jaren bakworkshops geeft.

Je leert bij haar vanaf de basis. Door enthousiast te zijn over het ambacht, leert ze je graag de fijne kneepjes van het vak waarbij ze het belangrijk vindt om producten te maken zonder kunstmatige toevoegingen of verbetermiddelen.

Het afgelopen jaar heeft ze ook haar eigen boek ‘Bakkershart’ met authentieke bakrecepten uitgegeven. De plannen voor een tweede boek zijn er ook al! 😊

Graag laat zij jouw bakkershart ook sneller kloppen! Daarom geeft Manuela tijdens Festival Zoet 2 keer een bakdemonstratie waarbij ze Tartelettes gaat maken. Deze populaire kleine taartjes zijn niet alleen een lust voor het oog, ze zijn ook nog eens super lekker. Schrijf je dus snel in voor deze bakdemo!

Tijd bakdemo: zaterdag 12 én zondag 13 augustus om 15:30 uur

Volg Manuela op Instagram via @bakkershart of op Facebook via /hetbakkershart. Website: www.hetbakkershart.nl

Bakken als een pro met Jan Bakt

Herinner jij je Jan nog, de charismatische amateurbakker die tot de finale reikte van Heel Holland Bakt 2023? Jan Spannenberg, oftewel ‘Jan Bakt’, heeft sindsdien zijn liefde voor bakken omgezet naar een fulltime passie! Je kunt hem live in actie zien tijdens Festival Zoet.

Jan laat je zien hoe je thuis super gemakkelijk jouw eigen pizzabodem kan maken die dient als de perfecte basis voor iedere pizza, zowel hartig als zoet. Met zijn insider tips en tricks kun jij één van de smakelijkste pizza's maken die je ooit hebt geproefd!

Bereid met eerlijke, lokaal geproduceerde en biologische producten, begeleid door gezelligheid en een vleugje theorie om vervolgens op een praktische wijze aan de slag te gaan. Helaas, wij verklappen op voorhand niets over de exacte pizza, maar je gelooft ons vast als we zeggen dat dit een soort is die je nog niet zo vaak hebt geproefd. Mis dit niet en meld je aan voor één van Jans bakdemonstraties op 11, 12 of 13 augustus.

Tijd bakdemo: alle dagen om 14:00 uur

Op zijn website www.janbakt.nl kun jij je inschrijven voor zijn nieuwsbrief en alle andere activiteiten en workshops bekijken. Jan volgen op Instagram kan via jan_bakt

Leer glutenvrij bakken met Annemieke Glutenvrij!

Glutenvrij bakken en koken is geen drama zoals veel mensen denken, maar het vraagt wel even wat kennis en aandacht én andere methodes en ingrediënten dan bakken met tarwemeel.

Annemieke Glutenvrij vertelt je er alles over en laat zien en ruiken dat je ook heerlijke glutenvrije baksels kan maken. Na 20 jaar contrabas spelen in een klassiek orkest, gooide ze op een gegeven moment het roer om en zij lanceerde haar website annemiekeglutenvrij.nl. Mede ook omdat zijzelf een strikt glutenvrij dieet moest volgen. Naast haar website, vol met info en recepten, geeft ze ook glutenvrije workshops vanuit haar bakstudio in Hilversum.

Tijdens de ZOET-demonstratie neemt Annemieke je mee in de glutenvrije keuken en laat ze zien hoe je knapperige zoete én hartige glutenvrije wafeltjes bakt. Met de zoete wafeltjes maak je o.a. nieuwjaarsrolletjes, ijshoorntjes en dessertbakjes. Vanzelfsprekend zijn deze glutenvrije lekkernijen ook te proeven en krijg je het recept mee naar huis!

Tijd bakdemo: zondag om 11:15 uur