Festival Zoet 2023

Taartenbak-wedstrijd Koninklijk Genieten

Sta jij ook altijd zo verlekkert te kijken bij een etalage vol met de prachtigste gebakjes en taarten. Puilt jouw boekenkast uit van de bakboeken en kijk jij naar alle bakprogramma’s om vervolgens de keuken in te duiken om die prachtige taart na te maken? Roepen mensen om je heen ‘je moet je eens opgeven voor Heel Holland Bakt’ of ‘Begin eens een taartenwinkel’? Doe dan mee aan onze taartenbakwedstrijd! Wie weet word jij wel gekroond tot de ‘Beste Koninklijke taartenbakker van Festival Zoet’.

Thema ‘Koninklijk Genieten’

Waarom een thema?
A. Omdat Festival Zoet dit jaar voor het eerst in Royal Apeldoorn plaatsvindt
B. Koning Willem Alexander 10 jaar op de troon zit
C. Het prachtige Paleis Het Loo na een jarenlange en grondige verbouwing dit jaar weer opengesteld is voor publiek
Dus daarom moet jouw taart wel een koninklijk, royal tintje te hebben! Verder stellen we geen eisen, alle soorten zoete taarten mogen, dus ook glutenvrij, suikervrij, kleurstofvrij. En als je je afvraagt wat een taart nu koninklijk maakt, denk dan eens aan een kroontje van goudkleurige fondant, sinaasappeltjes van oranje, parels, rood-wit-blauw….. Het zijn slechts voorbeelden, wij zijn namelijk benieuwd naar jouw eigen interpretatie van ‘koninklijk’!

Dus ga aan de slag, bak thuis jouw lekkerste koninklijke taart en laat deze zondag 13 augustus door een vrolijke, maar kritische jury beoordelen. De juryleden beoordelen de taart vooral op smaak, maar ook op originaliteit van het recept en hoe lekker de taart er uit ziet. Natuurlijk zijn er prijzen te winnen maar meedoen is natuurlijk sowieso al een feestje! Dat is trouwens niet het enige. Alle taarten die ingediend zijn bij de jury worden vervolgens ook in punten gesneden en aan bezoekers van het festival verkocht. De opbrengst hiervan gaat naar een goed doel, in dit geval de Voedselbank Apeldoorn.

En… als je deelneemt aan de wedstrijd, dan krijg je op zondag ook nog eens gratis toegang tot het festival.

Aanmelden voor deelname

Je meldt je aan door een e-mail te sturen naar Mariël via info@festivalzoet.nl met als onderwerp ‘taartenbakwedstrijd’. In de mail vermeld je jouw naam, adres en telefoonnummer en je stuurt het recept van de taart die je wilt maken mee. Na aanmelding ontvang je een bevestiging en overige informatie. Er kunnen maximaal 20 taartenbakkers deelnemen.

Tip van de Jury

Let er bij het bedenken van je taart op dat alles in balans blijft. Soms worden er zoveel smaken en onderdelen in een taart verwerkt dat ze elkaar niet meer versterken. Natuurlijk is het wel fijn als een taart verschillende smaken en texturen bevat; een knapperige bodem geeft een fijn contrast met een zachte vulling en een fris accent gaat goed samen met een volle chocoladesmaak. En heb je een taart bedacht, laat die dan zeker een keer voorproeven door familie en vrienden en vraag hen om een kritische mening. Op die manier kun je jouw taart nog beter perfectioneren! Wees niet te gul met fondant of marsepein want dat komt de eigenlijke smaak van de taart niet ten goede.

*Deze bakwedstrijd is bedoeld voor iedereen vanaf 14 jaar die denkt de allerlekkerste taart te kunnen maken.