Amrita Ragoenath won met haar Amri-taart (Vanillebiscuit met ananasroom, cocosbavarois en limoenbotercreme) de 3e prijs op de taartenbakwedstrijd van Festival Zoet voorjaarseditie in Almere 2019.
Vanillebiscuit (Laura’s bakery + eigen aanpassing)
4 eieren
120 gram suiker
1 tl vanille-extract
90 gram bloem
30 gram maizena
Eieren, suiker en vanille-extract goed luchtig kloppen. Bloem en maizena zeven en door het eimengsel spatelen. 40 minuten op 180 graden bakken. Na afkoelen doormidden snijden.
Ananasroom
250 ml slagroom
1 zakje klopfix
Ananascurd
Afgekoelde ananascurd door de slagroom heen spatelen.
Ananascurd
200 gram verse ananas, gepureerd
75 gram suiker
3 eigelen
75 gram roomboter
5 gram maizena
Ananas, suiker en eigelen au bain-marie verwarmen. Vervolgens maizena doorheen roeren totdat het vladikte bereikt heeft. Schaal van het vuur en boter er doorheen roeren.
Cocosbavarois
0,5 blikje cocosmelk
4 blaadjes gelatine
1 vanillestokje
30 gram suiker
250 ml slagroom
30 gram geraspte cocos
Gelatine weken in koud water. Cocosmelk, suiker en vanille aan de kook brengen tot suiker is opgelost. Van het vuur en gelatine toevoegen. Slagroom stijfkloppen en afgekoeld cocosmengsel er doorheen roeren, als laatste de geraspte cocos er doorheen. 2-3 uur laten opstijven.
Limoenbotercreme (botercreme naar recept van Rutger)
60 ml water
230 gram suiker
3 eiwitten
snuf zout
300 gram roomboter
limoencurd
Water en 200 gram suiker verwarmen tot 118 graden. Bij 113 graden beginnen met kloppen van de eiwitten, 30 gram suiker en een snuf zout. Bij 118 graden de suikerstroop bij de eiwitten en koud kloppen. Vervolgens in delen de roomboter erbij.
Als laatste de limoencurd er doorheen.
Limoencurd
3 limoenen
200 gram suiker
125 gram roomboter
3 eigelen
Boter, suiker, limoensap en limoenrasp au bain-marie verwarmen. Vervolgens eigelen erbij en laten indikken.
Trempreersiroop met Malibu (recept van Rutger)
50 ml water
45 gram suiker
25 ml Malibu
Water en suiker verwarmen tot suiker is opgelost. Van het vuur af Malibu erbij.
Taartopbouw:
Alle lagen vanillebiscuit getrempreerd met siroop en dun laagje limoenbotercreme
Dijkje van vanillebotercreme
Lagen ananasroom en cocosbavarois afgewisseld
Buitenkant taart afgestreken met limoenbotercreme