Amrita Ragoenath won met haar Amri-taart (Vanillebiscuit met ananasroom, cocosbavarois en limoenbotercreme) de 3e prijs op de taartenbakwedstrijd van Festival Zoet voorjaarseditie in Almere 2019.

taartenbakwedstrijd, prijs
3e prijs – Taartenbakwedstrijd Festival der Zoete Verleidingen – Voorjaarseditie

Vanillebiscuit (Laura’s bakery + eigen aanpassing)

4 eieren

120 gram suiker

1 tl vanille-extract

90 gram bloem

30 gram maizena

Eieren, suiker en vanille-extract goed luchtig kloppen. Bloem en maizena zeven en door het eimengsel spatelen. 40 minuten op 180 graden bakken. Na afkoelen doormidden snijden.

Ananasroom

250 ml slagroom

1 zakje klopfix

Ananascurd

Afgekoelde ananascurd door de slagroom heen spatelen.

 

Ananascurd

200 gram verse ananas, gepureerd

75 gram suiker

3 eigelen

75 gram roomboter

5 gram maizena

Ananas, suiker en eigelen au bain-marie verwarmen. Vervolgens maizena doorheen roeren totdat het vladikte bereikt heeft. Schaal van het vuur en boter er doorheen roeren.

 

Cocosbavarois

0,5 blikje cocosmelk

4 blaadjes gelatine

1 vanillestokje

30 gram suiker

250 ml slagroom

30 gram geraspte cocos

Gelatine weken in koud water. Cocosmelk, suiker en vanille aan de kook brengen tot suiker is opgelost. Van het vuur en gelatine toevoegen. Slagroom stijfkloppen en afgekoeld cocosmengsel er doorheen roeren, als laatste de geraspte cocos er doorheen. 2-3 uur laten opstijven.

 

Limoenbotercreme (botercreme naar recept van Rutger)

60 ml water

230 gram suiker

3 eiwitten

snuf zout

300 gram roomboter

limoencurd

Water en 200 gram suiker verwarmen tot 118 graden. Bij 113 graden beginnen met kloppen van de eiwitten, 30 gram suiker en een snuf zout. Bij 118 graden de suikerstroop bij de eiwitten en koud kloppen. Vervolgens in delen de roomboter erbij.

Als laatste de limoencurd er doorheen.

 

Limoencurd

3 limoenen

200 gram suiker

125 gram roomboter

3 eigelen

Boter, suiker, limoensap en limoenrasp au bain-marie verwarmen. Vervolgens eigelen erbij en laten indikken.

 

Trempreersiroop met Malibu (recept van Rutger)

50 ml water

45 gram suiker

25 ml Malibu

Water en suiker verwarmen tot suiker is opgelost. Van het vuur af Malibu erbij.

 

Taartopbouw:

Alle lagen vanillebiscuit getrempreerd met siroop en dun laagje limoenbotercreme

Dijkje van vanillebotercreme

Lagen ananasroom en cocosbavarois afgewisseld

Buitenkant taart afgestreken met limoenbotercreme

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *