Er is steeds meer vraag naar glutenvrije producten. Denk dan eens aan het oergraan teff.  Angéla Dijksterhuis weet alles over bakken met teff.

Angéla komt uit Hijken (Drenthe) en staat al een paar jaar op Festival Zoet. Zij teelt met haar man teff. Dat doen ze al sinds 2002. Teff is een oergraan en het is glutenvrij. Teff komt oorspronkelijk uit Ethiopië en in 2001 hebben ze het zaaizaad uit dat land gehaald. De beginjaren waren moeilijk. Teff heeft een andere bewerking nodig dan gewoon graan en men vond het niet lekker. Door uit het zaaizaad verschillende rassen te selecteren en te kruizen hebben ze op dit moment een ras dat onder Nederlandse omstandigheden een goede opbrengst geeft van goede kwaliteit.

Angéla heeft zelf ook goede ervaringen met teff. Het ging niet zo goed met haar gezondheid, maar sinds zij teff heeft toegevoegd in haar voeding kon ze stoppen met allerlei medicijnen en voelde ze zich veel beter. Ze zegt zelf: “teff is geen wondermiddel, maar voor mij voelt het wel zo”.

Taart bakken met teff

Uit ervaring weten we dat je heerlijke taarten kunt bakken met teff, want Angéla deed in 2016 al mee met onze taartenbakwedstrijd. Maar ook deed ze al mee met een HEMA taartenbakwedstrijd waarbij ze het tot de landelijke finale schopte. Dat was met de taart blueberry heaven.

Inmiddels heeft Angéla ook een teff kookboek geschreven Teffilicious, sinds december 2017 verkrijgbaar: http://teffvolkoren.nl/teffilicious-eerste-teff-kookboek/ met 41 heerlijke teff recepten. Van ontbijt tot diner, van lunch tot tussendoortjes en natuurlijk taarten!

Angéla Dijksterhuis is aanwezig op Festival der Zoete Verleidingen VOORJAARSEDITIE op vrijdag 12 en zaterdag 13 april op Stadslandgoed de Kemphaan in Almere. Ze staat in de grote tent. Op de ZOMEREDITIE in Sleen is vind je Teff Volkoren alledrie de dagen (vrijdag 2 t/m zondag 4 augustus).

 

teff recepten

bakken met teff

bakken met teff taart

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *