Sippie de Jong – Kersendroom

De Kersendroomtaart van Sippie de Jong heeft een notenbodem met dun karamellaagje. En verder pure chocolade ganache en meringue. Sippie kreeg op het Festival der Zoete Verleidingen 2017 met deze taart een Eervolle Vermelding.

taartenbakwedstrijd festival zoet
Eervolle vermelding voor de Kersendroom van Sippie de Jong

Ingrediënten
Werkwijze

 1. Verwarm de oven voor (elektrisch 200 graden/hetelucht 175 graden). Splits de eieren. Klop de eidooiers met 150 g suiker romig. Klop de eiwitten stijf en voeg al kloppend geleidelijk 50 g suiker toe.
 2. Spatel de helft van het eiwitschuim voorzichtig door het eidooiermengsel. Spatel het overige eiwitschuim voorzichtig erdoorheen. Zeef 150 g bloem, het cacaopoeder en een snufje zout eroverheen en spatel het voorzichtig door het eimengsel tot een glad beslag.
 3. Schep het beslag in 2 met boter ingevette springvormen (18cm doorsnede) en bak de biscuit in 15-25 minuten goudbruin in de oven. Neem de biscuit uit de oven en laat ca. 5 minuten afkoelen. Neem de biscuit voorzichtig uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster. Laat de amarenakersen uitlekken en bewaar de siroop. Hak de amarenakersen fijn.
 4. Klop voor de botercrème de eiwitten stijf. Voeg al kloppend geleidelijk de suiker toe en klop tot een stevig, glanzend schuim. Voeg geleidelijk 250 g boter toe en klop ca. 10 minuten op de laagste stand. Klop ca. 3 el kersensiroop en een snufje zout kort door de crème.
 5. Halveer de biscuits horizontaal. Bestrijk de biscuits met een laag botercrème en bestrooi 3 biscuits met de amarenakersen. Stapel de lagen op elkaar – die zonder kersen bovenop – en bestrijk ze rondom met de overige botercrème. Strijk de taart rondom strak af. Zet in de koelkast. Was de verse kersen en laat ze goed uitlekken.
 6. Smelt de chocolade au bain-marie. Roer de poedersuiker en de slagroom erdoorheen tot een glad glazuur. Laat ca. 5 minuten afkoelen. Schenk het glazuur royaal over de taart. Garneer de taart met de verse kersen
2 reacties

 1. Hallo,

  Boven het recept staat dat de taart een notenbodem heeft met een dun laagje caramel. Dit komt niet in het recept terug.
  Klopt dit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *