Rothenburger taart met Marsala-Balsamico saus

Ria Ester won met deze taart de taartenbakwedstrijd 2017 op het Festival der Zoete Verleidingen in Sleen. De prijs was een Landal Greenparks verblijf t.w.v. € 350,-. Het recept is een eigen creatie, uitgedacht tijdens haar vakantie in Oostenrijk, vandaar de naam “Rothenburger taart”.

1e prijs taartenbakwedstrjd 2017Hazelnoottaart

Ingrediënten:





Werkwijze:

Italiaanse meringue botercrème

Ingrediënten:

Werkwijze:

Hazelnootschuim

Ingrediënten:

Werkwijze:

Chocoladeglazuur

Ingrediënten:

Werkwijze:



Marsala-balsamico saus

Ingrediënten:

Werkwijze:

Rothenburger taart met Marsala-balsamico saus

Werkwijze:

  1. Allereerst de hazelnoot taart bakken.
  2. Dan beginnen met de koffie meringue crème.
  3. Hierna de hazenootschuim bakken.
  4. De hazelnoot schaafsel iets bruineren in de koekenpan.
  5. De Marsala-balsamico goed laten afkoelen in de koelkast zetten.
  6. Op het allerlaatst de chocolade glazuur maken.
  7. Rood fruit naar keuze.
  8. De hazelnoot taart zet je op een mooi bord.
  9. Je strijkt de crème over de taart en dan goed laten afkoelen in de koelkast.
  10. Dan voorzichtig de chocolade glazuur eroverheen strijken en laten afkoelen tot kamertemperatuur.
  11. Rood fruit erop decoreren en wat hazelnoot brokjes er tussen zetten.
  12. De onderste rand van de taart decoreren met hazelnoot schaafsel.
  13. Bij het serveren iets marsala-balsamico saus erop gieten
rothenburger taart
Rothenburger taart van Ria Ester.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *