Wil jij de early bird aanbieding ontvangen? Meld aan voor nieuwsbrief
  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Festival der Zoete Verleidingen | Almere + Sleen

Het leukste event voor taartenbakkers en smulpapen! 12-14 april en 2-4 aug 2019

  • Home
  • Activiteiten
  • Deelnemers
  • Deelnemen
  • Taartenbakwedstrijd
  • Informatie
    • Informatie Voorjaarseditie
    • Informatie zomereditie
  • Glutenvrij
  • Beeld
  • Vrijwilligers

Haut-chic, Bas-choc

16 augustus 2013 By anneke 2 Reacties

Haut-chic, Bas-choc

taart, hessel bierma, festival zoet

Hessel Bierma, 1e prijs Festival Zoet 2013

Met deze taart won Hessel Bierma de 1e prijs op het Festival der Zoete Verleidingen van 2013. Het recept is geïnspireerd door: “Het grote boek met desserts” en “Encyclopédie du chocolat”.
Ingrediënten
    • Bodem:
    • 120g boter
    • 2g zout
    • 90g suiker
    • 1 ei
    • 240g bloem
    • 15g cacaopoeder
    • Vulling:
    • 50g roomkaas
    • 250g mascarpone
    • 3dL room
    • 3 gelatine blaadjes
    • 125g suiker
    • Peren:
    • 3-4 stevige, rijpe peren
    • 100g honing
    • Praliné:
    • 100g geschaafde amandelen
    • 185g suiker
    • 20mL water




Werkwijze

Werkwijze peren

  1. Laat de honing opwarmen in de pan, en kook de geschilde en in partjes gesneden peren 3-4 minuten in de honing.

Werkwijze bodem

  1. Meng de boter, het zout, de suiker, het ei, het cacaopoeder en 60g bloem. Zodra dit een homogeen mengsel is, de rest van de bloem toevoegen.
  2. Rol het deeg uit tot het 3mm dik is. Leg het daarna ongeveer een uur in de vriezer. Als het deeg mooi stevig is, in de gewenste vorm snijden en in de springvorm (23cm) nog een half uur in de koelkast laten staan.
  3. Daarna op 150-160°C ongeveer 15 min. in de oven.

Werkwijze Praliné

  1. Zorg dat er een springvorm (20cm) met bakpapier op de bodem, klaar staat.
  2. Laat in een koekenpan 185g suiker smelten met het water tot het een goudbruine massa wordt. Voeg de geschaafde amandelen toe en roer nog even door. Doe de praliné in de springvorm en smeer het uit zodat het een mooie vlakke plaat wordt. Laat buiten de koelkast afkoelen tot het niet meer warm aan voelt.

Werkwijze Vulling:

  1. Laat de gelatine blaadjes in een vuurvast schaaltje met 100mL water ongeveer 5 min. weken. Zet ondertussen een pannetje met ca. 4cm water op het vuur en breng het aan de kook. Haal de pan van het vuur en zet het schaaltje met gelatine in de pan en roer tot de gelatine is opgelost.
  2. Klop de room luchtig, klop vervolgens de roomkaas en de mascarpone romig en voeg de suiker, de geklopte room en de gelatine toe.

In elkaar zetten:

  1. Vul eerst de springvorm van 23cm voor de helft met de vulling. Leg dan de pralinélaag in het midden en vervolgens de peren erop. Vul de taart met de rest van de vulling en maak het vlak.
  2. Besprenkel de bovenkant met wat cacaopoeder en ga daar met een satéprikker doorheen om een simpele versiering te maken.

In categorie: Eerste prijs, Taartrecepten

Vorig bericht: « Pina Coladida
Volgend bericht: Berry Delicious »

Lees Interacties

Datum

Reacties

  1. Margo

    1 januari 2019 op 11:18

    Waarom komt de werkwijze niet overeen met de foto van de taart?

    Beantwoorden
    • anneke

      2 januari 2019 op 10:09

      Volgens mij staat er een foto bij van de taart. Het is van de taartenwedstrijd uit 2014, dus al enkele jaren geleden. Groet, Anneke

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Festival der Zoete Verleidingen: in 2019 voorjaar- en zomereditie

Het Festival der Zoete Verleidingen is ‘the place to be’ voor taartenbakkers en smulpapen.Van vrijdag 12 tot en met zondag 14 april bij Stadslandgoed de Kemphaan in Almere en van vrijdag 2 tot en met zondag 4 augustus in de tuin van de Sleenerhoeve in Sleen. Meer dan 80 zorgvuldig geselecteerde stands bieden de allerlekkerste taarten, bakbenodigdheden, prachtige serviezen, tafellinnen, schorten, theemutsen, brocante, kookboeken, vers fruit, meel, ambachtelijk gemaakte jams, honing, allerlei koffie- en theesoorten en bijzondere drankjes. Vaak geserveerd vanuit verbouwde kleurrijke caravans en busjes. Overal zijn terrasjes om te genieten van al het lekkers.
Er zijn tal van activiteiten, demonstraties en workshops.

Footer

Instagram

  • NOG EEN NIEUWE WORKSHOP! 
Gek op leuke kopjes en schotels ☕☕☕? Altijd al je eigen, unieke etagère willen maken? Pak je kans! Want bij ons maak je deze in no-time! Met alle ruimte voor creativiteit zoek jij je eigen deco kopjes, schotels en borden bij elkaar om hier je eigen etagère van te maken. Als kers op de taart kun je hem (tegen bijbetaling) vullen met PUUR ZOETjes 🍰 uit het boek Puur Zoet van foodblogger Mariette van Tuyl van Zoetrecepten

Vanaf volgende week kun je plaatsen reserveren! 
Zie link in bio voor alle workshops. .
.
#festivalzoet #etagere #zoetrecepten #creabea #workshop #almere
  • Deze Festival Zoet shopper is een eind weg: Machangulo Nature Reserve in Mozambique 🌞☀️
.
.
#festivalzoet #vip #viparrangement
  • En ook op Instagram hebben we een winnaar getrokken.
Gefeliciteerd R Maasse, je hebt 2 entreekaarten gewonnen voor Festival Zoet.
🎉🎉 Stuur even een mail naar info@annekeboekee.nl
Niet gewonnen ... niet getreurd ... rond 18 februari start de voorverkoop. Meld je aan voor de nieuwsbrief voor de VROEGBOEKKORTING. Ga naar www.festivalzoet.nl
.
.
.
#festivalzoet #winactie #vroegboekkorting
  • Bjørn Moleman, professioneel kok & cake designer, verzorgt samen met zijn partner Cora private dining en luxe catering op locatie onder de naam ‘Private Chef Bjørn’. Bjørn werkte in Amsterdam bij sterrenchefs. 
Hij is 12-14 april op Festival Zoet, maar ..... WIL JIJ JE GELIEFDE CULINAIR VERRASSEN MET VALENTIJNSDAG ... bestel dan een heerlijk Valentijnsmenu, high tea of taart http://www.privatechefbjorn.com/valentijn2019/
.
.
#valentijnsdag #festivalzoet #verrasjegeliefde #valentijnstaart #hightea
  • 😋😋 Taart eten voor het goede doel 😋😋
🎂 al 24 aanmeldingen voor de taartenbakwedstrijd 🎂 Er kan er nog maar eentje bij! 
Opbrengst is voor Stichting de Opkikker uit Almere 🐸 
Zij verzorgen lichtpuntjes voor gezinnen met een ziek kind 🚑
.
.
.
.
.
#festivalzoet #almere #kemphaan #taartenbakwedstrijd #opkikker #taart #baking
  • 🎉 WINACTIE 🎉
Met wie wil jij naar het Festival der Zoete Verleidingen? 
12-14 april Stadslandgoed de Kemphaan in Almere
3 dagen PROEVEN - WORKSHOPPEN - BELEVEN - GENIETEN - SHOPPEN
Reageer hieronder, en wie weet win jij een heerlijk dagje uit 😍
Vrijdag 1 feb trekken we een winnaar van 2 entreekaarten 🎟🎟
.
.
.
#festivalzoet #almere #kemphaan #winnen #winactie #taart
  • Hoe kwam je in Almere terecht voor Festival Zoet wordt mij vaak gevraagd. Nou dat zit zo ... het heeft in ieder geval te maken met deze fudge ... Zie link in bio
.
.
.
#almere #festivalzoet #fudge #flevoland #festivalderzoeteverleidingen

Follow Me!

Festival der Zoete Verleidingen
Stadslandgoed de Kemphaan | Kemphaanpad | Almere
Vrijdag 12 t/m zondag 14 april 2019 | 10-17 uur
Klik hier voor entree, route, parkeren e.d.

Sleenerhoeve | Brink 20 | Sleen
Vrijdag 2 t/m zondag 4 augustus 2019 | 10-18 uur

Contact: Anneke Boekee
tijdelijk alleen per mail bereikbaar: info@annekeboekee.nl
blog

 

Meld aan voor nieuwsbrief

Copyright © 2019 Festival der Zoete Verleidingen - organisatie B-Event· Privacy Statement