In het Baktheater op zaterdag 17 september 2022 maakte Hidde de Brabander een flan. Dit is het recept.
Koekbodem
160 g Boter, 82% MV
95 g Rietsuiker
65 g Kristalsuiker
60 g Ei
3 g Fijn zout
210 g Tarwebloem, T55
3 g Bakpoeder
65 g Pistachepasta, 100%
* meng de boter met de suikers
* voeg het ei en zout toe
* zeef de bloem met het bakpoeder en voeg toe
* meng nu de pistachepasta toe
* koel terug en rol daarna uit tot 3mm dikte
* fonceer de vorm en bevries
Flan
800 g Volle melk, 3,5% MV
1 Vanillestokje
150 g Ei
160 g Kristalsuiker
60 g Aardappelzetmeel
* verwarm de melk naar 50 ºCelsius en infuseer hierin de vanille
* meng het ei met de suiker en het zetmeel
* voeg alles samen en kook gaar
* giet in de vorm en bak af op 180 ºCelsius in circa 40 minuten
Crème Chantilly
500 g Slagroom, 35% MV
40 g Kristalsuiker
* klop alles samen op
Brownie
220 g Ei
270 g Kristalsuiker
75 g Boter, 82% MV
200 g Pure chocolade, Madagascar 67,5% CB
125 g Tarwebloem, T55
* klop het ei met de suiker luchtig en standig
* smelt de boter en smelt hierin de chocolade
* zeef de bloem tweemaal
* spatel het chocolademengsel door het ei en volg met de bloem
* giet uit en bak af op 200 ºCelsius in circa 25 minuten