In het Baktheater op zaterdag 17 september 2022 maakte Hidde de Brabander een flan. Dit is het recept.

Koekbodem

160      g          Boter, 82% MV
95        g          Rietsuiker
65        g          Kristalsuiker
60        g          Ei
3          g          Fijn zout
210      g          Tarwebloem, T55
3          g          Bakpoeder
65        g          Pistachepasta, 100%

* meng de boter met de suikers
* voeg het ei en zout toe
* zeef de bloem met het bakpoeder en voeg toe
* meng nu de pistachepasta toe
* koel terug en rol daarna uit tot 3mm dikte
* fonceer de vorm en bevries

Flan

800      g          Volle melk, 3,5% MV
1                      Vanillestokje
150      g          Ei
160      g          Kristalsuiker
60        g          Aardappelzetmeel

* verwarm de melk naar 50 ºCelsius en infuseer hierin de vanille
* meng het ei met de suiker en het zetmeel
* voeg alles samen en kook gaar
* giet in de vorm en bak af op 180 ºCelsius in circa 40 minuten

Crème Chantilly

500      g          Slagroom, 35% MV
40        g          Kristalsuiker

* klop alles samen op

Brownie

220      g          Ei
270      g          Kristalsuiker
75        g          Boter, 82% MV
200      g          Pure chocolade, Madagascar 67,5% CB
125      g          Tarwebloem, T55

* klop het ei met de suiker luchtig en standig
* smelt de boter en smelt hierin de chocolade
* zeef de bloem tweemaal
* spatel het chocolademengsel door het ei en volg met de bloem
* giet uit en bak af op 200 ºCelsius in circa 25 minuten

hidde de brabander

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *