In het Baktheater kun je er eens goed voor gaan zitten. Bekende en minder bekende bakhelden doen hun lekkerste recepten voor. Met professioneel geluid, camera en groot LEDscherm, zodat het voor iedereen goed te volgen is. En …. na afloop proeven ♥

VIP
Helaas, het VIP-arrangement is uitverkocht.

Wil je toch een of meer bakdemo’s bijwonen? Bij bijna alle bakdemo’s zijn ook een aantal niet-gereserveerde stoelen beschikbaar. Maar zorg dan wel dat je er op tijd bij bent, want VOL=VOL!

hidde de brabander

 Hidde de Brabander | Sinds 2010 heeft Hidde zijn eigen patisserie-label Dreams of Magnolia. Daarnaast doet hij televisiewerk en presenteerde hij het Net5 programma “Bake my Day”, trad hij op in Masterchef en is hij te zien op 24Kitchen. Ook is hij manager van het IJscentrum in Vlaardingen. In 2016 bracht Hidde zijn eerste bakboek ‘Patisserie’ uit waarmee elke thuis-patissier van zijn tips en tricks kan genieten, die vervolgde in Chocolaterie en Glacerie. In mei 2018 behaalde Hidde de Brabander de prestigieuze titel Meester Patissier, de hoogst haalbare titel in de patisserie en in 2021 kwam daar de titel SVH Meesterijsbereider bij.  Hidde geeft op zaterdag een bakdemo in het baktheater. Met dank aan Kitchen Aid | www.hiddedebrabander.nl

Aanvang:
zaterdag 17 september om 14.30 uur (deze bakdemo is volgeboekt)

jeroen vink cuisine

Jeroen Vink | De grootste passie van Jeroen is koken en het zijn gasten naar de zin maken. Hij werkte vele jaren in gerenommeerde hotels en restaurants in de Randstad. Verhuisde in 2016 met zijn gezin naar Drenthe en zette daar zijn kookkunsten voort. Recent startte hij zijn eigen onderneming, www.jeroenvinkcuisine.nl.  Koken bij de gast aan huis. Thuis, in de eigen vertrouwde omgeving, is voor de gasten extra comfortabel genieten van culinaire verrassingen. Voor Jeroen betekent het iedere dag een nieuwe keuken, improviseren én iedere dag mensen blij maken met wat hij het liefst doet: koken op hoog niveau en de gastheer van de avond zijn!

Tijdens zijn bakdemo laat Jeroen zien waar een goed dessert aan moet voldoen en met name wat de verschillende structuren doen met de smaakbeleving van een dessert. Het dessert is het sluitstuk van een mooi diner. Een fris en niet te zwaar gerecht met een verrassend element!

Aanvang: vrijdag 16 september om 14.00 uur

millionaires shortbread nadine kuipers

 Voor Nadine Kuipers is Festival Zoet bekend terrein: in 2015 won zij de taartenwedstrijd met haar taart ‘Nootgeval’, een taart met vier soorten noten en chocola. Het was de start van een reeks succesvolle deelnames aan bakwedstrijden: eerste prijs op een poffert-bakwedstrijd, een taartenwedstrijd van het Groninger Museum, en het Lekkerste Kerstbrood van Nederland. In 2020 gooide ze het roer om en opende ze na de eerste lockdown een theetuin in de achtertuin van haar ouders in Coevorden: Theetuin Timboektoe. Vanuit haar tuinkeuken verzorgt ze versgebakken taart, afternoon teas en zoete en hartige catering.

Deze winter volgde Nadine een fulltime opleiding tot patissier in Schotland. Nou associeer je de Schotse eetcultuur al snel met haggis, havermout en gefrituurde Marsrepen, maar Schotland heeft ook op zoet gebied veel te bieden. Teacakes, cranachan, fudge en natuurlijk shortbread. Tijdens haar demo laat Nadine zien hoe je een super de luxe versie van dit koekje maakt: millionaire’s shortbread. Een bodem van heerlijk boterige shortbread, een vulling van gezouten caramel (met een vleugje whisky…) en een laagje knapperige chocolade. Probeer daar maar eens vanaf te blijven!

Aanvang:
zaterdag 17 september om 12.00 uur

Enzo winnaar Heel Holland Bakt vegan bakdemo

Enzo Pérès-Labourdette | De kersverse winnaar van Heel Holland Bakt, Enzo Pérès-Labourdette, geeft een bakdemonstratie. Een bijzondere winnaar dit jaar, want Enzo liet heel Nederland zien hoe je mooi en lekker veganistisch kunt bakken. Enzo is ook kunstenaar en illustrator, maar in Heel Holland Bakt verraste hij juryleden Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven met zijn creatieve vegan en lactosevrije baksels. Hij denkt nog na wat voor lekkers hij gaat laten zien, maar zeker is natuurlijk dat het een vegan gerecht is. 

Aanvang:
zaterdag 17 september om 13.15 uur

Rutger van den Broek | Beste Thuisbakker van Omroep MAX in 2013 heeft inmiddels diverse bakboeken op zijn naam staan (Rutger Bakt, Rutger Bakt feestelijk, de Bakbijbel, het Hartige Bakboek en de Koekjesbijbel) en is eigenaar van het succesvolle bakblog www.rutgerbakt.nl. Ook dit jaar komt er weer een nieuw boek van Rutger uit.

Koekjesmasterclass van Rutger van den Broek

Het ene koekje is het andere niet! Rutger laat je zien hoe je met eenvoudige basisingrediënten de lekkerste koekjes kunt bakken. Je kunt koekjesdeeg op verschillende manieren maken en zo krijg je steeds een andere soort deeg: zetdeeg, wrijfdeeg en roerdeeg. In deze masterclass laat Rutger je zien hoe je de verschillende degen maakt en hoe je daar pitmoppen, spritsen en Amsterdamse koggetjes van maakt.

Aanvang:
vrijdag 16 september om 15.30 uur (deze bakdemo is volgeboekt)
zaterdag 17 september om 16.00 uur (deze bakdemo is volgeboekt)
zondag 18 september om 15.30 uur (deze bakdemo is volgeboekt)

Tessa Couperus van PaTESSerie
Foto: Debbie Bodewes | Het Ingredient

Tessa Couperus | Tessa is bekend van PaTESSerie, een bakblog over zoete en hartige bakrecepten. Daar vind je de lekkerste taarten en gebakjes, broodrecepten, drankjes en wereldse toetjes. Daarnaast deelt ze graag al haar keukengeheimen en allerlei handige baktips, want ze is continu op zoek naar hoe ze nog beter, lekkerder en mooier kan bakken https://www.patesserie.com/ Tessa gaat op Festival Zoet iets doen met chocolade.

Aanvang:
vrijdag 16 september om 11.00 uur

glutenvrij bakken op Festival Zoet
Glutenvrij bakken

Glutenvrij bakken door Annemieke Glutenvrij | Na 20 jaar contrabas spelen in een klassiek orkest, gooide Annemieke het roer om. Zij lanceerde haar website annemiekeglutenvrij.nl en geeft nu glutenvrije workshops vanuit haar bakstudio in Hilversum.
Glutenvrij bakken vraagt vaak om andere methodes én ingrediënten dan bakken met tarwemeel. 
Tijdens deze demonstratie neemt Annemieke je mee in de glutenvrije keuken en laat ze zien hoe je makkelijk een glutenvrije biscuitrol maakt. 
Uiteraard zijn er ook glutenvrije lekkernijen om te proeven!

Aanvang:
zaterdag 17 september om 10.45 uur

Sarena Solari

Sarena Solari | Na haar overwinning bij Heel Holland Bakt in 2015 is Sarena Solari haar passie voor bakken en koken gaan delen via bak- en kookworkshops. Met name haar Italiaanse familierecepten, in haar Italiaanse Bakboek en in de keuken van Tijd voor Max.

Dit jaar gaat een droom in vervulling met de start van haar eigen kookstudio in Ees, Sarena’s Keuken. De perfecte manier om haar liefde voor koken en de natuur de combineren. Daarom vind je bij de woonboerderij niet alleen de kookstudio, maar ook een mooie moestuin, boomgaard en allerlei dieren.

Aanvang:
vrijdag 16 september om 12.30 uur
zondag 18 september om 12.30 uur

Jeroen Meijer | In 2020 was de Drentse Jeroen Meijer deelnemer bij Heel Holland Bakt. Het spektakelstuk was een taart met streeklekkernijen. Jeroen maakte een limoncello taart. Die limoncello “Drunken Monkey” komt namelijk uit zijn woonplaats Peize en is in 2019 uitgeroepen tot de beste limoncello ter wereld.
In zijn bakdemo maakt Jeroen een limoncello taart en laat een aantal technieken zien: mousse, deegbodem en meringue die op steen lijkt (Drentse hunebed).

In het dagelijks leven is Jeroen politieagent in de binnenstad van Groningen. Zijn hobby en passie is bakken! Hij maakt van alles. Van brood tot taart en van koekjes tot patisserie. Vaak neemt hij zijn baksels mee naar zijn werk tot groot plezier van zijn collega’s. En hij bakt regelmatig in opdracht voor feesten en gelegenheden.

Aanvang:
zondag 18 september om 11.00 uur

Mikael Lindqvist | Dit jaar ook een buitenlandse bakdemo! En wel van de chefkok Mikael Lindqvist van Villa BlauwHemel uit Diever. Mikael is Fins, opgegroeid in het Zweedstalige deel van Finland. Wie ooit in Zweden is geweest weet dat ze – net als wij Nederlanders – daar net zo dol zijn op lekkere taartjes bij de koffie. De befaamde Zweedse FIKA! En wist je dat de Finnen nummer 1 koffiedrinkers zijn? Mikael Lindqvist woont sinds oktober 2018 in Nederland en is oprichter en mede-eigenaar van Villa BlauwHemel. Dit hotel/restaurant ligt in Diever op een van de mooiste plekken van Nederland, aan de rand van Nationaal Park Drents-Friese Wold. Dus …. Fika-liefhebbers, zet deze bakdemo in je agenda!

LET OP! Mikael is wegens familieomstandigheden verhinderd. Deze bakdemo wordt uitgevoerd door Nadine Kuipers.

Aanvang:
zondag 18 september om 14.00 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *