Dit is het recept dat Hidde de Brabander maakte op de voorjaarseditie van Festival Zoet in Almere. Met dank aan Kitchen Aid!

hidde de brabander festival zoet hidde de brabander bakdemo festival zoet hidde de brabander bakdemo festival zoet

Tartelette:

Draai de amandelpoeder en poedersuiker samen fijn. Meng met het zout en de boter. Voeg het ei toe en daarna de bloem. Koel het deeg en rol uit op 2 mm. Fonceer de vormen en bak in circa 15 minuten af op 170 graden.

Semelcuit:

* Smelt de boter en de chocolade. Klop ondertussen de eieren en de suiker. Zeef de bloem en het bakpoeder dubbel. Spatel de gesmolten chocolade door het ei, gevolgd door de bloem. Bak af in circa 10 minuten op 190 graden.

Compote:

* Breng de frambozen met de suiker aan de kook. Voeg de agar toe en kook drie minuten.

Ganache:

* Kook de puree samen met de invertsuiker op. Voeg de kokende massa aan de chocolade en meng goed. Giet in de tartelette en laat rusten voor minimaal 5 uur in de koelkast.

Luchtige ganache:

* Bereid de gelatine voor. Kook de frambozenpuree op en los hierin de gelatine en de ruby chocolade. Klop ondertussen de slagroom lobbig en spatel dit door het mengsel. Laat geleren en roer dan glad.

Extra nodig:

Hidde de Brabander
Zaterdag 13 april 2019
Festival Zoet Almere

 

 

2 reacties

    1. ik heb het recept erop gezet zoals ik dat van Hidde heb ontvangen. Misschien je eigen creativiteit gebruiken? En volgens mij komt het recept ook in Hidde’s nieuwste bakboek te staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *