Dit recept voor frambozencake komt uit de Allerhande van 11 jaar geleden. In het originele recept staat een reep witte chocolade en gewone boter. Dat heb ik vervangen door chocoladepasta en roomboter.
Ingrediënten:
- 100 gram witte chocoladepasta
- 225 gr zelfrijzend bakmeel
- 200 gr suiker
- zakje vanillesuiker
- 200 gram roomboter
- 2 eieren
- snufje zout
- 36 frambozen (diepvries)
- bakvorm voor 12 muffins
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Smelt de boter en roer er de witte chocoladepasta er door heen.
- Roer de eieren door het botermengsel.
- Meng in een grote kom het bakmeel met de suiker, vanille suiker en het zout.
- Roer het botermengsel snel door de droge ingrediënten tot een dik beslag.
- Vet de muffinvormpjes in en schep in iedere vorm een bodem van het beslag, leg hierop 3 frambozen.
- Schep hier een grote lepel beslag bovenop tot net onder de rand van de muffinvorm.
- Bak de cakejes ca. 25 min in de voorverwarmde oven gaar en goudbruin.