Een taart met groene thee biscuit, pistachebavarois, mascarpone en gemarineerde aardbeien met een vleugje honing en walnoten.
Groene thee biscuit (bron: bakkers in bedrijf)
200 gr eigeel
50 gr heel ei
60 gr suiker
Bovenstaande ingrediënten opkloppen.
Dit met 225 gr bloem en 30 gr groene thee poeder mengen met:
300 gr eiwit
150 gr suiker
Het eiwit met de suiker opkloppen en daarna mengen met het 1e mengsel.
In 25 cm bakpan storten en 45/50 minuten afbakken op 170 graden.
Pistachebavarois:
0.5 ltr melk
300 ml room
50 gr fijne suiker
20 gr gelatineblaadjes
80 gr hele gepelde pistaches
1 el amandelpoeder
2tl amandelaroma
2 druppels groene voedingskleurstof
Gelatine weken, pistaches 1 min blancheren, goed laten uitlekker en grof hakken.
Melk met amandelpoeder, amandelaroma en suiker aan de kook brengen, van het vuur halen en gelatine toevoegen.
Room lobbig kloppen en lichtjes door licht afgekoelde melk spatelen met 2 druppels groene kleurstof. Minstens 8 uur laten opstijven.
Mascarpone
500 ml room
3el melkpoeder
2tl citroensap
(kaas/keukendoek en thermometer)
Melkpoeder door room kloppen, room au bain mariee verhitten tot 85*c en regelmatig blijven roeren, citroensap erdoor roeren, goed blijven roeren, vloeistof wordt na tijdje zo dik dat het aan de achterkant van een lepel blijft plakken. Af laten koelen, zeef bekleden met theedoek (enkele lagen) en deze over een kom hangen, mengsel erin doen, afdekken en een nacht wegzetten in de koelkast.
Gemarineerde aardbeien
750 gr aardbeien
6 el suiker
+/- 10 el balsamicoazijn
Munt (naar smaak)
Honing (naar smaak)
Walnoten(naar smaak)
Merg 1,5/2 vanillestokjes
Aardbeien, suiker, balsamicoazijn, vanillemerg, fijngehakte munt door elkaar mengen, honing en walnoten eroverheen naar smaak
Drip van witte chocoladeganache met 2 druppels groene voedingskleurstof:
200 ml slagroom
400 gr witte chocolade
2 druppels groene voedingskleurstof
Chocolade au bain marie smelten, slagroom opwarmen tot kookpunt. Slagroom bij de chocolade voegen en zachtjes doorspatelen. Daarna met rust laten en laten afkoelen buiten de koelkast. Wanneer de ganache is ingedikt maar nog wel langzaam van en lepel afdrupt is het de gewenste dikte. Nog 2 druppels kleurstof toevoegen voor de groene kleur en ganache in een spuitzak doen.
Biscuit in 3 lagen snijden, 1e laag vullen met pistachebavarois, 2e laag met marcarpone, afsmeren met een dun laagje 1;1 botercreme met citroenrasp.
Drip van ganache met een spuitzak voorzichtig langs de randen van de taart spuiten.
Erbovenop gemarineerde aardbeien en eventueel nog een toef mascarpone of bijv. Macarons.
Klaar!