De naturel yoghurtmousse komt uit het recept van de ‘gemarmerde mango-yoghurttaart’ van Rudolph van Veen. De rest aardbeien-yoghurtmousse is hier een aanpassing van.
Bodem:
250 gram Bastogne koeken
125 gram roomboter
Yoghurtmousse naturel:
8 blaadjes gelatine
600 ml volle yoghurt
100 gram suiker
1 el vanillesuiker
300 ml room
Yoghurtmousse aardbei:
4 blaadjes gelatine
300 ml volle yoghurt
50 gram suiker
1/2 el vanillesuiker
150 ml room
op smaak brengen met een potje tova, aardbeiensmaak
Garnering:
250 ml room
2 el suiker
eventueel chocolade rasp
eventueel verse aardbeien
Bereiding yoghurt taart
Bodem:
Maal de koeken fijn en smelt de boter in een pannetje. Meng dit door elkaar en verspreid over de bodem van de met bakpapier beklede springvorm.
Yoghurtmousse aardbei:
Week de gelatine in ruim water.
Klop de room met de suiker en vanillesuiker tot yoghurt dikte.
Verwarmd de gelatine met aanhangend vocht en 3 eetlepels yoghurt in een pan tot de gelatine is opgelost.
Roer de gelatine door de resterende yoghurt en spatel de room erdoorheen. Breng de mousse op smaak met de tova.
Schenk dit in een ronde schijf die je in de vriezer legt.
Yoghurtmousse naturel:
Week de gelatine in ruim water.
Klop de room met de suiker en vanillesuiker tot yoghurt dikte.
Verwarmd de gelatine met aanhangend vocht en 3 eetlepels yoghurt in een pan tot de gelatine is opgelost.
Roer de gelatine door de resterende yoghurt en spatel de room erdoorheen.
Schenk dit mengsel op de bodem. Druk de schijf met aardbeien-yoghurtmousse in het midden van de naturel yoghurtmousse, zodat schijf omringt wordt door de naturel yoghurtmousse.
Laat dit geheel opstijven in de koelkast. Klop de slagroom met de suiker stijf en spuit rozetten bovenop de taart. Werk eventueel af met geraspte chocola en verse aardbeien.