Geïnspireerd op Njam: https://njam.tv/recepten/rolbiscuit-met-chocolademousse

swiss roll
Elze Toornstra – Swiss rol met chocolade en fruit voor Festival der Zoete Verleidingen 2017Ingrediënten Swiss Roll met chocolade en fruit

voor de biscuit:

voor de chocolademousse:

voor de afwerking:

gesmolten chocolade / verse muntblaadjes / rood fruit

 

Werkwijze Swiss Roll met chocolade en fruit

Maak de chocolademousse 1 dag van tevoren:

Verwarm de room met de melk en suiker op een zacht vuur tot 60°C. Giet het warme mengsel op de chocolade en klop los. Knijp de gelatine uit en voeg toe. Blender de mousse kort, giet in een koude kom en dek af met plasticfolie. Zet 24 uur in de koelkast.

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 220°C.

Klop de eieren met de suiker op een zacht vuur los tot een temperatuur van 45°C. Haal van het vuur en klop nog 3 minuten koud in de keukenrobot. Zeef de bloem en het maïszetmeel, meng het cacaopoeder eronder en spatel door het beslag.

Roer er de gesmolten boter door en giet het beslag op een bakplaat met anti-aanbakmat. Strijk het beslag uit in een dunne laag. Bak de biscuit 4 minuten af in de oven.

Haal de biscuit uit de oven, dek af met een anti-aanbakmat, zet er een tweede bakplaat op, draai om en verwijder de warme bakplaat. Laat de biscuit afkoelen.

Werk af:

Verwijder het anti-aanbakmatje van de biscuit, leg er een vel bakpapier op en draai om met behulp van een tweede bakplaat. Klop de mousse luchtig in de keukenrobot en smeer een dun laagje uit over de biscuit. Snijd de randen bij en rol op. Verwijder het papier en strijk de rol in met een laagje chocolademousse.

Doe gesmolten chocolade in een spuitzak en decoreer de biscuit. Werk af met geschaafde chocolade en enkele dotjes chocolademousse.

Serveren:

Serveer met verse muntblaadjes, gemengd rood fruit en poedersuiker.
Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *