Paulien Heizenberg – Zomerbries

paulien heizenberg - taartrecept
Paulien Heizenberg maakte de taart Zomerbries voor het Festival der Zoete Verleidingen

Voor de Bastognekoeken (Smulweb):




Meng in een grote kom voorzichtig boter, bakmeel, kandijstroop en eidooiers door elkaar. Wanneer het deeg een gladde massa vormt, kandijsuiker toevoegen en steviger kneden. Naar smaak zout en speculaaskruiden toevoegen.

Dek de kom af met een theedoek en plaats deze minstens een uur in de koelkast, zodat het kan rijzen.

Vet een bakplaat in en vorm hierop platte hoopjes (beetje vormgeven als koeken).

Bak de koeken ongeveer 20 minuten in een oven van 175 graden.

 

Voor de Limoenkwark (eigen recept):

 

Begin met de bastognekoeken in een keukenmachine te verkruimelen, even apart houden.

In een kom met koud water de gelatine ca. 5 minuten laten weken, intussen de limoenen wassen, droogmaken en vervolgens de schil raspen.

Rasp even apart houden en 1,5 of 2 limoenen (naar smaak) uitpersen.

In een steelpannetje met een paar druppels water de uitgeknepen gelatine oplossen en bij de limoensap doen, ook de helft vd rasp toevoegen.

In een kom de kwark, limoen-gelatinemengsel en suiker door elkaar roeren. In een andere kom de slagroom stijfkloppen en door het kwarkmengsel scheppen.

Dan de boter smelten en de koekkruimels door de gesmolten boter mengen. Dit over een taartbodem verdelen en met bolle kant van een lepel stevig aandrukken. Even laten uitharden en dan het kwarkmengsel erover verdelen en bovenkant gladstrijken. Taart in koelkast in ca. 3 uur laten opstijven.

Voor het opdienen de resterende limoenrasp over de taart verdelen en eventueel nog garneren met slagroom.



 

 

2 reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *