Anna Skorowska – Dwa Michaly
Ingrediënten cake:
- 5 eieren
- ¾ glas suiker
- ¾ glas bloem
- ¼ glas zelfrijzend bakmeel
Verwarm de oven voor op 160-170 C. Klop de eiwit schuimig. Voeg een voor een een lepel suiker met telkens een eigeel toe. Voeg de bloem toe en meng het met een lepel. Verdeel het beslag over de bakvorm. Bak het 40 min. Laten afkoelen. Snijd in 4 gelijke delen.
Witte cream:
- 300 ml slagroom
- 0,5 glas poedermelk
- 250g witte chocolade
- 125g mascarpone
- 120g pinda’s ongezouten, gebakken en gesneden
- 2 lepel rum
Kook de slagroom, voeg de poedermelk en meng goed. Voeg de chocolade en rum toe. Afkoelen. Bewaren in de koelkast de hele nacht.
Volgende dag klop de slagroom daarna voeg de mascarpone toe, klop het nog ff goed. Voeg de pinda’s toe en meng goed. Bewaren in de koelkast.
Donkere cream:
- 300 ml slagroom
- 0,5 glas poedermelk
- 250g melk chocolade
- 125g mascarpone
- 120g pinda’s ongezouten, gebakken en gesneden
- 2 lepel rum
Herhaal de bereiding als bij de witte cream.
Mix om de taart weken:
- 1/3 glas water
- 1/3 glas rum
Meng het.
Decoratie:
- 6 witte snoepjes „michałki”
- 6 donkere snoepjes” michałki”
- 170g pinda’s ongezouten, gebakken en gesneden
Werkwijze:
Leg de eerste stuk op een cakeboard en maak het nat met ¼ mix van rum en water. Breng het halve van de witte cream op de taart en leg de tweede stuk op. Maak het weer nat met 1/3 mix en smeer halve van de donkere cream erop. Leg de derde stuk van de taart erop en maak het nat met halve mix en smeer de rest van de witte cream. Leg de laatste stuk cake erop, maak het nat met rest van de mix en smeer de hele taart met de donkere cream. Decoreren met pinda’s en snoepjes.
Bronvermelding: www.mojewypieki.pl