Bertine Haasken – Pink Dream

bertine haasken, taartenbakwedstrijd, festival zoet
Bertine Haasken – Pink Dream

Ingrediënten:
Cake:

280 gr. suiker
240 gr. bloem
16 gr. bakpoeder
snufje zout
2 eieren
240 ml. melk
80 gr. boter
½ tl. vanille aroma
rasp en sap van 1 limoen
groene kleurstof



Aardbeiencrème

1 portie swiss meringue botercrème
100 gr. aardbeien
roze kleurstof

Swiss meringue botercrème

5 eiwitten
275 gr. kristalsuiker
450 gr. zachte boter
Kookthermometer

Ganache

150 gr. witte chocolade
75 ml. slagroom
roze kleurstof

Extra

limoen voor decoratie
aardbeien voor decoratie

bertine haasken, taartenbakwedstrijd
Bertine Haasken, Pink Dream. Taartenbakwedstrijd Festival Zoet 2017

Bereidingswijze Cake:

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Meng de suiker, bloem, bakpoeder en zout.
Voeg de boter en de vanille toe en mix tot het zanderig wordt.
Voeg de eieren toe en beetje bij beetje de melk tot een egaal beslag ontstaat.
Mix de rasp en het sap van de limoen door het beslag en voeg naar wens een klein beetje groene kleurstof toe
Verdeel het beslag in 3 delen en bak ieder deel in ca. 25 min. gaar.
Laat de cake volledig afkoelen voor je de taart in elkaar gaat zetten.

Bereidingswijze Swiss meringue botercrème:

Doe de eiwitten samen met de suiker in een hittebestendige kom.
Doe en laagje water in pan en zet hier de kom op. Verwarm de eiwitten zo au bain marie.
Blijf met een garde roeren tot het mengsel een temperatuur van 60 graden heeft bereikt.
Haal de kom van het pannetje af en mix met een mixer tot de eiwitten stijf, glanzend en afgekoeld zijn. De kom mag niet meer warm aanvoelen (dit duurt ongeveer 10 min.).
Voeg blokje voor blokje de boter toe en mix met steeds goed.
Het kan zijn dat het lijkt of de crème gaat schiften, blijf gewoon door mixen, dit gaat vanzelf weer weg en je krijgt een mooie glanzende crème!

Bereidingswijze Aardbeien crème:

Maak de swiss meringue botercrème zoals het recept aangeeft en voeg op het laatst een klein beetje roze kleurstof toe.
Pureer de aardbeien met een staafmixer.
Doe een paar scheppen botercrème in een apart bakje en mix hier de aardbeien doorheen.

Bereidingswijze Ganache:

Breek de chocola in kleine stukjes en doe dit samen met de slagroom in een vuurvaste kom. Verwarm dit au bain-marie (of in de magnetron) tot alle chocola gesmolten is, voeg wat kleurstof toe en roer tot en egaal mengsel ontstaat.

Stapelen maar!
Leg de eerste laag cake op een taartplateau of schaal en verdeel hier de helft van de botercrème met aardbeien over
Leg de tweede laag cake erop en verdeel hier de rest van de aardbeiencrème over.
Leg de laatste laag cake op te taart en smeer de hele taart af met een dun laagje crème (zonder aardbei) om alle kruimels vast te pakken, zet de taart nu een half uur in de koelkast.
Maak de taart nu mooi glad door er een dikkere laag crème overheen te smeren.
Giet de ganache over de taart en laat dit een beetje opstijven voor je er met de overgebleven aardbeiencrème stoefjes op spuit.
Leg op ieder toetje om en om een halve aardbei en een schijfje limoen.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *