Dadel kokostaart
Dit recept Dadel-kokostaart van Tineke Hendrikse is gebaseerd op het Bagels & Beans recept van de dadeltaart. Taartenbakwedstrijd Festival der Zoete Verleidingen 2016.
Ingrediënten
- 200 gram dadels
- 1,5 rol digestive koekjes
- 150 gram bruine basterdsuiker
- 150 gram roomboter
- 50 ml sterke koffie
- kokosrasp
Werkwijze
- Smelt de roomboter in de pan
- Ontpit ondertussen de dadels en snijd deze in stukjes.
- Voeg de bruine basterdsuiker bij de roomboter. Laat dit smelten in de boter.
- Voeg de sterke koffie bij de boter en suiker. Laat dit even zachtje ‘pruttelen’.
- Voeg de in stukjes gesneden dadels bij de roomboter. Opnieuw even laten ‘pruttelen’ zodat de dadels lekker zacht en smeuïg worden.
- Breek ondertussen 1 rol digestive koekjes in zessen. De rest van de koekjes moet doormidden worden gebroken.
- Zet de halve koekjes tegen de rand van de bakvorm. De kleine stukjes moeten door het roomboter en dadelmengsel.
- Stort dit mengsel in het beklede bakvorm.
- Laat dit 2 uur in de koelkast opstijven.
- Bestrooi de taart met kokosrasp.