Chocoladetaartje met een oranje twist

Mariette Eggermont won met haar Chocoladetaart de 3e prijs van de Taartenbakwedstrijd van Festival Zoet. Het recept van de taart is afkomstig van de website van Bakkerswereld.

Ingrediënten




bodem:

  • Roomboter 225 gram
  • Basterdsuiker 180 gram
  • Heel ei 25 gram
  • Zout 3 gram
  • Patentbloem 300 gram
  • Cacaopoeder 20 gram
  • Bakpoeder 5 gram

Ingrediënten Sinaasappelspijs:

  • Aangemaakte amandelspijs 700 gram (zelfgemaakt)
  • Gekonfijte sinaasappelschil 150 gram (zelfgemaakt)

Ingrediënten Ganache:

  • Chocolade 700 gram
  • Slagroom (ongezoet) 980 gram
  • Boter 280 gram

Werkwijze chocoladetaart

Chocoladedeeg:

  1. Draai de boter soepel met basterdsuiker, ei, zout. 
Voeg vervolgens de bloem, cacaopoeder en bakpoeder toe. 
Kneed dit tot een kruimeldeeg. 
Laat het deeg één dag rusten in de koelkast.
  2. Deeg uitrollen op 2,5 mm en bekleed de vorm..

Sinaasappelspijs:

  1. Gekonfijte sinaasappelschil fijn draaien met gehaktmolen of cutter en dit door de aangemaakte spijs draaien. De spijs gelijkmatig in de bakvormen spuiten.

BakkeN:

20 minuten op 170 graden Celsius

Ganache:

  1. Kook de slagroom met boter. 
Giet de gekookte massa op de chocolade en roer deze door. Laat de ganache afkoelen tot 30 a 35 graden Celsius. 
Vul de taartbodems af net aan de rand.

Decoreren:

  1. Decoreer de taarten speels af met pecannoten, hazelnoten, 
pistachenoten, gekonfijte sinaasappel en bladgoud of bladzilver.
chocoladetaart
Chocoladetaart – 3e prijs Festival der Zoete Verleidingen
chocoladetaart
Chocoladetaart Mariette Eggermont

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *