Chocoladetaartje met een oranje twist
Mariette Eggermont won met haar Chocoladetaart de 3e prijs van de Taartenbakwedstrijd van Festival Zoet. Het recept van de taart is afkomstig van de website van Bakkerswereld.
Ingrediënten
bodem:
- Roomboter 225 gram
- Basterdsuiker 180 gram
- Heel ei 25 gram
- Zout 3 gram
- Patentbloem 300 gram
- Cacaopoeder 20 gram
- Bakpoeder 5 gram
Ingrediënten Sinaasappelspijs:
- Aangemaakte amandelspijs 700 gram (zelfgemaakt)
- Gekonfijte sinaasappelschil 150 gram (zelfgemaakt)
Ingrediënten Ganache:
- Chocolade 700 gram
- Slagroom (ongezoet) 980 gram
- Boter 280 gram
Werkwijze chocoladetaart
Chocoladedeeg:
- Draai de boter soepel met basterdsuiker, ei, zout. Voeg vervolgens de bloem, cacaopoeder en bakpoeder toe. Kneed dit tot een kruimeldeeg. Laat het deeg één dag rusten in de koelkast.
- Deeg uitrollen op 2,5 mm en bekleed de vorm..
Sinaasappelspijs:
- Gekonfijte sinaasappelschil fijn draaien met gehaktmolen of cutter en dit door de aangemaakte spijs draaien. De spijs gelijkmatig in de bakvormen spuiten.
BakkeN:
20 minuten op 170 graden Celsius
Ganache:
- Kook de slagroom met boter. Giet de gekookte massa op de chocolade en roer deze door. Laat de ganache afkoelen tot 30 a 35 graden Celsius. Vul de taartbodems af net aan de rand.
Decoreren:
- Decoreer de taarten speels af met pecannoten, hazelnoten, pistachenoten, gekonfijte sinaasappel en bladgoud of bladzilver.
Lijkt me heerlijk! Maar op hoeveel graden wordt de bodem gebakken?
170 graden.
Deel voor 1 taart van 24 cm doorsnee het recept door drie.