Zandlopertaart
Recipe Type: 2015 Wedstrijdtaart Festival der Zoete Verleidingen
Author: Monique Drent
Ingredients
  • Ingrediënts
  • 250 gr. meel
  • 8 gr. bakpoeder
  • 200 gr. bruine basterdsuiker
  • 250 cc karnemelk
  • 8 gr. koekkruiden
  • 50 gr. zemelen
  • 50 gr. gewelde cranberry’s
  • 50 gr. blauwe bessen
  • 100 gr. notenmix (evt. walnoten, hazelnoten, cashewnoten, amandelen)
  • 100 gr. lemon curd
  • 50 gr. boeren kwark
  • één handje notenmix
  • 1 eetlepel rietsuiker
  • 50 gr. assortiment eetbare bloemen (goudbloem, Oost-Indische kers, komkommer kruid, eetbare viooltjes)
Instructions
  1. Instructions:
  2. Meng met een spatel in een kom alle ingrediënten door elkaar.
  3. Vul het ingevet springvorm met het mengsel.
  4. Bak de taart in een elektrische oven op ongeveer 160 graden in ongeveer 1 uur tijd.
  5. Los de taart en laat hem afkoelen op een rooster.
  6. Snij de taart na het afkoelen overdwars door.
  7. Meng de lemon curd in een kom samen met de boeren kwark.
  8. Smeer één deel van de taart in met lemon curd mengsel.
  9. Na het insmeren de twee taartdelen op elkaar leggen.
  10. Maak de taart af met de eetbare bloemen en noten.
  11. Eventueel de taart bestrooien met rietsuiker.
3.3.3077

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *