Frisse Herfstverrassing
Recipe Type: 2015 Wedstrijdtaart Festival der Zoete Verleidingen
Author:
Ingredients
- 500 gr kwark
- 200 gr havermout
- 40 gr Walnoten
- 60 gr Hazelnoten
- 75 gram roomboter
- 5 eetlepels zonnebloemolie
- 2 appels
- 2 Peren
- 40 gr Geschaafde amandelen
- 11 eetlepels Honing
- 8 blaadjes gelatine
- 2 dl slagroom
- 2 citroenen
- 4 eiwitten
- Eventueel klein glaasje bruine rum
Instructions
- Onderste krokante notenlaag:
- Verwarm de oven voor op 170 graden
- Hak de walnoten en hazelnoten grof
- Meng de havermout en de gehakte noten
- Roer hier 5 eetlepels honing doorheen
- Roer hier ook 5 eetlepels zonnebloemolie door
- Goed mengen en dan over een met bakpapier bedekte bakplaat verdelen
- minuten roosteren in de oven en om de 10 minuten even opnieuw mengen.
- Smelt de roomboter (75 gr)
- Roer de gesmolten boter door het notenmengsel.
- Doe dit onderin een met bakpapier belegde springvorm en duw goed aan.
- Even verder af laten koelen in de koelkast
- Week de gelatine in koud water
- Slagroom stijfkloppen
- Kwark, slagroom en 6 eetlepels honing door elkaar roeren.
- eiwitten goed stijf mixen
- Versnipper een halve appel en een halve peer
- Rasp de citroenen en meng de rasp door het appel/peer mengsel
- doe het sap in een pannetje en verwarm dit.
- Los dan de uitgeknepen gelatine hierin op
- Iets af laten koelen,
- (Eventueel een glaasje rum erdoorheen)
- Meng de gesnipperde appel/peer met citroenrasp door het slagroommengsel
- Giet het citroensap met de opgeloste gelatine er ook door. Gelijk goed roeren.
- Meng het stijfgeslagen eiwit erdoorheen
- Giet dit mengsel over de krokante bodem en laat afgedekt een nacht opstijven in de koelkast.
- /2 appel en 1 1/2 peer in plakken snijden. Bestrooien met wat kaneel.
- Deze plakken in koekepan, op laag vuur ( zonder boter of olie en regelmatig keren) wat garen.
- Amandelen licht roosteren in de oven ( 170 graden, op plaat met bakpapier, het schaafsel verdelen. Ongeveer 10 minuten)
- Na de nacht opstijven, de schijven appel/peer over de taart verdelen
- Geroosterd amandelschaafsel er over strooien
- Smullen maar!
3.3.3077