Aardbeien Limoen Droomtaart
Recipe Type: 2015 Wedstrijdtaart Festival der Zoete Verleidingen
Author: Nienke Koopmans
Ingredients
 • Ingredients
 • Koekbodem:
 • 150 gram bloem
 • 105 gram roomboter
 • 55 gram suiker
 • Snufje zout
 • 1 eigeel
 • Vulling:
 • twee limoenen
 • 3 eigeel
 • 4 eiwit
 • 50 gram poedersuiker
 • 300 gram Suiker
 • 2 el bloem
 • 400 ml melk
 • 500 gram aardbeien
 • 4 blaadjes gelatine
 • Versiering:
 • Melk of witte chocolade
 • 200 gram aardbeien
 • 2 blaadjes gelatine
 • Suiker
Instructions
 1. Instructions:
 2. Meng de ingrediënten voor de koekbodem tot een deeg en verdeel over de bodem van een springvorm. Bak de bodem op 180 graden tot deze een mooie lichtbruine kleur heeft. (ongeveer 15 min) Laat de bodem vervolgens afkoelen.
 3. Klop de eiwitten met de poedersuiker. Breng 75 ml water aan de kook met 300 gram suiker. Wanneer het water 120 graden is voeg je dit toe aan het opgeklopte eiwit. Blijf roeren tot het is afgekoeld.
 4. Meng het eigeel met 4 eetlepels suiker en 2tot3 eetlepels bloem. Breng ondertussen de melk aan de kook. Doe twee eetlepels van de melk bij het eigeel papje en roer dit goed door. Doe daarna het hele eigeelpapje bij de melk en breng weer aan de kook tot de pudding een goede dikte heeft. Laat  de pudding afkoelen in de koelkast. (Folie op de pudding voorkomt velvorming)
 5. Was de aardbeien en snij een aantal grote door de helft. Plak deze aan de rand van de springvorm op de koekbodem. Wanneer de rand vol is, verdeel dan de overige aardbeien in het midden.
 6. Week de vier gelatine bladen en verwarm het sap van de twee limoenen. Los de gelatine op in het limoensap.
 7. Meng voorzichtig de pudding met het eiwitschuim en voeg het limoen gelatine mengsel toe. Proef de room en voeg eventueel naar smaak wat suiker toe. Verdeel de room over de aardbeien. Laat het geheel opstijven.
 8. Week de twee blaadjes gelatine in koud water. Was de aardbeien en kook deze ongeveer tien minuten. Zeef de aardbeien vervolgens om de pitjes er uit te halen. Het aardbeiensap is nog warm, voeg hier de twee blaadjes gelatine bij en roer goed door. Giet het dan over de taart en laat nog even opstijven in de koelkast.
 9. Decoreer de taart met chocolade.
 10. Eet smakelijk!
3.3.3077

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *