Zomerse roodfruittaart
Recipe Type: 2015 Wedstrijdtaart Festival der Zoete Verleidingen
Author: Bertine Haasken
Ingredients
 • Bodem:
 • 220 g bloem
 • 100 g poedersuiker
 • 1 ei
 • 85 g boter
 • Kersenbiscuit:
 • 150 g kersen
 • 90 g amerena kersen
 • 45 g boter
 • 3eieren
 • 90g suiker
 • 75g bloem
 • Fruitvulling:
 • 2 blaadjes gelatine
 • 300 g slagroom
 • 300 g witte chocolade
 • 100 g amarene kersen
 • 100 g blauwe bessen
 • Afwerking:
 • 5 el blauwe bessen jam uit eigen tuin
 • 2 el bietenpoeder
 • 1 el bietensap
 • 400 g marsepein
 • 250 ml slagroom
 • 50 g suiker
 • 100 g aardbeien
 • 100 g blauwe bessen
 • 200 g kersen
 • 100 g bramen
 • Extra nodig:
 • bakpapier
 • steker van 28 cm
 • springvorm van 28 cm doorsnede
 • spuitzak met gladde spuitmond
 • ribbelroller
Instructions
 1. Bodem: Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de poedersuiker, het ei en de boter. Meng de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat 30 minuten in de koelkast rusten. Verwarm de oven voor op 170C. Rol het deeg dun uit en steek er een cirkel van 20 centimeter uit. Leg de plak op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de plak in de oven in 15 minuten goudbruin en gaar.
 2. Kersenbiscuit: Ontpit de verse kersen. Hak de beide soorten kersen grof. Verwarm de oven voor op 180C. Smelt de boter en splits de eieren. Klop de eiwitten met de helft van de suiker tot stijve pieken. Klop de eidooiers met de resterende suiker au bainmarie schuimig en lobbig. Spatel eerst een klein beetje eiwit door de eidooiers. Voeg de bloem toe en roer goed door elkaar. Spatel het mengsel dan door de rest van het eiwit. Roer de boter erdoor. Spatel de kersen door het beslag. Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Schenk het beslag erop en bak het biscuit circa 25 minuten in de oven tot het goudbruin en gaar is. Laat afkoelen en snijd het biscuit horizontaal door.
 3. Fruitvulling: Week de gelatine in koud water. Klop de slagroom tot yoghurt dikte. Smelt de chocolade au bainmarie. Los de gelatine met aanhangend vocht op in een pan. Hak de amarena kersen in grove stukken. Spatel een derde van de slagroom door de chocolade en voeg de gelatine toe. Meng goed door en spatel de rest van de slagroom erdoor. Spatel de amarena kersen en de blauwe bessen door de vulling.
 4. Afwerking: Bestrijk de bodem met blauwe bessenjam en leg daarop een laag kersenbiscuit. Verdeel de vulling over de cake en dek af met de andere laag kersenbiscuit. Laat de taart circa 30 minuten in de koelkast opstijven. Meng het bietenpoeder met een scheutje bietensap en kneed door de marsepein tot de marsepein egaal rood gekleurd is. Rol de rode marsepein dun uit tot een lange plak, rol met een ribbelroller een motief in de marsepein en bekleed de zijkant van de taart ermee. Klop de slagroom met de suiker stijf. Schep in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit de slagroom in spiraalvorm op de bovenkant van de taart. Verdeel het roodfruit erover
3.3.3077

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *