2015 Wedstrijdtaart “Hemelse Verleiding” voor het Festival der Zoete Verleidingen
Recept van Stephanie Wolthuis
Ingrediënten:
Kapsel:
 • 10 Eieren
 • 250 g suiker
 • 250 g bloem

Champagnemousse:

 • 3½ dl champagne
 • 75 g suiker
 • 30 g custardpoeder
 • 75 g eierdooiers
 • 50 g suiker
 • 6 blaadjes gelatine
 • 5 dl slagroom

Frambozenvulling:

 • 1 hele jampot (frambozenjam)

Chocoladerand:

 • 500 g witte chocolade

Slagroom:

 • 2 pakjes slagroom van in totaal (400ml)

Frambozen:

 • 1 bakje frambozenWerkwijze:
 1. Kapsel: Weeg suiker af in een schoon schaaltje zodat de suiker vetvrij is !!! Anders klopt het niet goed op. Oven voor verwarmen op 200 g. Klop suiker en ei samen lekker luchtig op zodat het spierwit word. En als je van het beslag met je mixer een 8 kan draaien dan is het goed. Zeef de bloem en spatel hem voorzichtig door het eiermassa. Doe het beslag in een ingevette bakblik en bak het in 30 min gaar je kan kijken of het kapsel gaar is door er met je vinger heel zacht op te drukken en veert het naar boven is het kapsel gaar. Leg een theedoek op het aanrecht en doe er wat suiker op. Dat is voor het plakken en laat het lekker afkoelen. Hier kan je een lekkere slagroom taart van maken.
 2. Champagnemousse: Kook 3 dl champagne samen met 75 g suiker (let op: in een grote pan want de champagne gaat bruisen).Meng de overige ½ dl champagne met de custardpoeder en giet dit al roerende bij de kokende champagne laat dit 2 minuten doorkoken tot het zetmeel gaart. Klop de eierdooiers met de 50 g suiker los. Roer dit door het gekookte champagne mengsel. Laat het mengsel van champagne en eierdooier rustig afkoelen. Week de blaadjes gelatine in ruim koud water tot je ze kunt uitknijpen en verwarm dit met een klein beetje water tot het is opgelost. Roer de gelatine door het afgekoelde mengsel van champagne en eierdooier. Klop de slagroom lobbig (tot yoghurtdikte) en spatel deze door het mengsel. Als je de smaak van de alcohol wil versterken kun je er een scheutje brandewijn bij doen. Spuit de champagnemousse in champagneglazen en garneer met een mooi boeketje van klein fruit en strooi er als laatste wat poedersuiker over.
 3. Maak de frambozenjam warm in een steelpan. Laat het stroperig worden zodat jet het goed kan uitsmeren. Laat het NIET koken! Smeer de jam op het kapsel.
 4. Chocoladerand: Zorg dat je om de vorm waar je het chocolade tegen aan legt ook een bakpapier hebt! Je chocola blijft anders aan je vorm vast zitten! Leg de chocola in een bakje en zet het in een pan met water (au bain marie) op middel vuur. Zorg dat het chocola net niet helemaal gesmolten is. Leg bakpapier (in de maat en vorm zoals je het chocolade wil) op een snijplank. Giet het chocola op het bakpapier. Leg het even in de diepvries. Haal de chocolade uit de diepvries als het niet meer wegstroomt als je het recht op houd. Leg het rond om je vorm en zet het in de diepvries. Laat je bakpapier los dan is het chocola hard genoeg. Verwijder alle bakpapier en leg het om het kapsel.
 5. Slagroom: Voeg suiker toe zoals het op het slagroom pakje staat. Klop de slagroom tot het stijf is. Doe het in een spuitzak en spuit rondom het kapsel.
 6. Frambozen: Leg als het laatste de frambozen op de taart.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *