Recipe Type: 2015 Wedstrijdtaart Festival der Zoete Verleidingen
Author: Sabine Wildenborg
Ingredients
 • Keukengerei:
 • Springvorm 24 cm
 • Beslagkom
 • Spatel
 • Steelpan
 • Mixer
 • Schaaltje
 • Brownie bodem:
 • 1 ei
 • 80 gram suiker
 • 50 gram bloem
 • 2 gram zout
 • 70 gram boter
 • 70 gram pure chocolade in stukje
 • Cheesecakelaag:
 • 6 pakjes monchou (kamer temperatuur)
 • 1 zakje vanille suiker
 • 3 eieren
 • 20 gram bloem
 • 170 gram suiker
 • 250 gram witte chocolade in stukjes
 • 1 tl vanille extract
 • Geleilaag:
 • 300 gram bevroren frambozen/aardbeien
 • 40 gram suiker
 • 2 blaadjes gelantine
 • Decoratie:
 • verse aardbeien
 • verse frambozen
 • fijn gehakte pistache nootjes
Instructions
 1. Browniebodem: Doe het ei, suiker, bloem en het zout in een beslagkom en roer met een spatel todat je een mooi egaal beslag krijgt. Doe de boter in een steelpannetje en laat deze smelten. Voeg dan de chocolade toe en roer net zo lang tot je een egaal mengsel hebt. Schenk het boter/chocolade beslag bij je andere beslag en roer het door elkaar tot een egaal beslag. Doe dan je beslag in een beboterde springvorm en bak deze 8 min op 170 graden tot het net niet meer wiebelt.
 2. Cheesecakelaag: Doe de monchou, vanille suiker, bloem en de normale suiker in een beslagkom. Mix de ingredienten goed door elkaar terwijl je een voor een de eieren toevoegd. Voeg dan de vanille extract en de gesmolten chocolade toe. Mix een paar minuten zodat een egaal beslag ontstaat. Giet het mengel dan over de afgekoelde brownie bodem en bak deze dan op 140 graden 25 min. Schakel daarna gelijk naar 160 graden en bak de cheesecake nog 25 minuten! Tot deze lichtbruin verkleurt maar in het midden net niet meer wiebelt.
 3. Geleilaag: Leg de blaadjes gelantine in koud water (10 min). Pureer het fruit in een klein pannetje en voeg de suiker toe. Breng dit tot aan het kookpunt dus net niet koken.Voeg dan de uitgeknepen gelantine toe en laat deze in de puree smelten. Als de cheesecake op kamertemperatuur is en de fruitpuree wat dikker, doe dan de fruitlaag over de cheesecake en zet deze in de koelkast.
3.3.3077

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *