Recipe Type: 2015 Wedstrijdtaart
Author: Ellen van der Horst
Ingredients
 • Biscuit:
 • 7 eiwitten
 • 240 gr suiker
 • 200 gr amandelpoeder
 • 40 gr bloem
 • Vulling:
 • 500 gr aardbeien
 • 4 blaadjes gelatine
 • 600 ml slagroom
 • 100 gr suiker
 • 1 vanillestokje
 • geraspte chocolade
Instructions
 1. Biscuit: Verwarm de oven voor op 190 °C. Klop de eiwitten met 40 gram suiker luchtig. Meng het amandelpoeder met de rest van de suiker en de bloem en spatel door het eiwit. Strijk het beslag uit op een met bakpapier beklede bakplaat tot een dikte van circa 2 centimeter. Bak het biscuit in 15 á 20 minuten goudbruin en gaar. Laat het biscuit afkoelen. Steek uit de plak biscuit 2 cirkels met de taartring van 20 centimeter doorsnede. Bekleed de taartring van 20 centimeter doorsnede met cellofaanfolie en leg 1 biscuitcirkel op de bodem.
 2. Vulling: Verwijder de kroontjes van de aardbeien, halveer de aardbeien en zet de aardbeien met de platte kant tegen de rand van de taartring. Week de gelatine in koud water. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Klop de slagroom met de suiker en vanillemerg stijf. Verwarm een pan en los de gelatine met aanhangend water erin op. Meng de opgeloste gelatine door de slagroom en schep vervolgens in een spuitzak. Spuit de room goed rondom de aardbeien en over de bodem van de taart. Vul de rest van de taartvorm met aardbeien. Spuit bovenop nog een laag room en strijk glad af. Leg de andere biscuitcirkel op de taart. Bestrijk de bovenkant met room.Vul de bovenkant met aardbeien en leg ze er dakpansgewijs op. Garneer de rand met chocolade schaafsel. Laat de taart circa 3 uur opstijven. Verwijder daarna de taartring en cellofaanfolie.
3.3.3077

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *