Parredreamtaart
Recipe Type: 2015 Wedstrijdtaart Festival der Zoete Verleidingen
Author: Wies Venema
Ingredients
 • 5 eieren ( L )
 • 125 gram boter
 • 150 gram suiker
 • 200 gram bloem + half zakje bakmeel
 • 2 eetlepels melk
 • 200 gram extra fijne suiker of poedersuiker voor 4 eiwitten
 • 2 grote blikken peren ( nettogewicht 820 gram per blik )
 • 2 zakjes taartgelei helder
 • 60 á 75 gram amandelschaafsel
 • 2 bekers slagroom
Instructions
 1. Splits de eieren, 5x eigeel met de boter en de 150 gram suiker goed door elkaar mixen. Bloem en bakmeel samenvoegen en in 2 delen door het eigeel/boter mengsel mixen, na ieder gedeelte 1 eetlepel melk erbij.
 2. Een kom vetvrij maken met citroensap en hierin 4 eiwitten goed stijf mixen met de fijne suiker of poedersuiker. Voor het bakken heb je 2 bakblikken nodig van 26 of 28 cm, zelf gebruik ik altijd 28 cm.
 3. Verwarm de oven voor op 200 graden en bij heteluchtoven op 180 graden. Bij een gewone oven bak je de bodems een voor een en bij een heteluchtoven kun je er twee tegelijk bakken door twee roosters te plaatsen, een onderin en een op de middelste richel.
 4. Vet de bakblikken in en verdeel over beide bodems het deegmengsel, strijk dit glad met een groot lang mes, zorg er wel voor dat het deeg overal zon beetje gelijk van dikte is. Nu verdeel je het stijf geslagen eiwit over het deeg en strijk dit ook glad met het lange mes, zorg ook hierbij dat er overal even veel zit. De ringen kunnen om de bodems gedaan worden en strooi op het eiwit van beide bodems het amandelschaafsel.
 5. Bakblik (blikken) in de oven voor plus minus 20 á 25 minuten, het eiwit moet lichtbruin van kleur zijn en het amandelschaafsel iets donkerder. Uit de oven de randen en de bodems voorzichtig losmaken en op een taartrooster laten afkoelen.
 6. Het sap van de peren opvangen tot een halve liter en de peren daarna uit laten lekken.Van een aantal perenhelften in de lengte 12 schijfjes snijden voor de garnering, en de rest in kleine stukjes snijden en verder uit laten lekken. 400 ml van het perensap aan de kook brengen en de andere 100 ml met de 2 zakjes taartgelei tot een papje mengen, wanneer het vocht kookt het papje erbij doen en goed doorroeren zodat er geen klontjes ontstaan en nog 1 minuut laten doorkoken. 1 Bodem terug in de springvorm en hierop de perenstukjes verdelen, met een lepel de hete gelei zo snel mogelijk lepel voor lepel verdelen over de perenstukjes, dit in de koelkast laten afkoelen.
 7. De slagroom stijf slaan met een beetje suiker of vanillesuiker, houdt een deel achter voor garnering van de taart of doe het gelijk in een spuitzak. De slagroom over de perengelei verdelen en daarna de 2e bodem erop. De taart voor minstens een uur terug in de koelkast.
 8. De taart in 12 gelijke stukken snijden en garneren met een toef/rozet slagroom. De achtergehouden perenstukjes droog deppen met keukenpapier en op een toef/rozet slagroom doen.
 9. Veel plezier met het maken van deze overheerlijke droomtaart. Je kunt de taart vanwege het eiwitschuim niet invriezen.
3.3.3077

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *