Recipe Type: 2015 Wedstrijdtaart Festival der Zoete Verleidingen
Author: Wendy Eerland
Ingredients
  • Babacake:
  • Pak biscuitmix
  • 50 ml water
  • 2 el honing
  • 3 eieren
  • Scheutje groene kleurstof
  • Roomvulling:
  • Bladeren van 3 takjes munt, fijngehakt
  • 75 ml limoensap
  • 400 gr roomkaas
  • 200 gr poedersuiker
  • 200 ml geklopte slagroom
  • Scheutje rum
  • Rummengsel:
  • 50 ml rum
  • 75 ml water
  • 150 gr kristalsuiker
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius. Vet een bakvorm van 24 cm doorsnee in met bakspray en bekleed met bakpapier. Knip overtollig papier rondom af.
  2. Doe de ingrediënten voor de babacake in een kom en mix 10 minuten. Giet in de bakvorm en bak 25 minutenin het midden van de oven. Laat op een rooster afkoelen.
  3. Doe water en kristalsuiker voor het rummengsel in een pannetje en laat koken tot de suiker is opgenomen in het water. Wel af en toe roeren. Laat daarna afkoelen en voeg dan de rum toe.
  4. Meng alle ingrediënten voor de roomvulling in een kom en mix tot een homogene massa.Snijd de babacake horizontaal doormidden en haal de bovenste helft er even af. Verdeel de helft van het rummengsel met een bakkwast over de onderste bodem.
  5. Schep de helft van de roomvulling op de onderste bodem en smeer gelijkmatig uit. Leg de bovenste babacake er op zijn kop op (dus met de groene kant boven). Smeer ook deze cake in met het rummengsel en schep de overige roomvulling erop.
  6. Een paar uur op laten stijven in de koelkast en smullen maar!
3.3.3077

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *