Recipe Type: 2015 Wedstrijdtaart Festival der Zoete Verleidingen
Author: Ramona Venema
Ingredients
 • Taartdeeg:
 • 215 gram kokosrasp
 • 2 kardemompeulen (zaden fijngemalen in een vijzel)
 • 105 gram rietsuiker
 • 10 gram maizena
 • 2 gram zout
 • 4 eiwitten + 1 extra voor het bestrijken (houd 2 eidooiers apart voor de vulling)
 • 1/2 theelepel vanille extract
 • Vulling:
 • 2,5 theelepel limoenrasp
 • 120 ml vers limoensap (ongeveer 5 limoenen)
 • 1 karmemompeul (zaden fijngemalen in een vijzel)
 • 2 eidooiers
 • 1 blikje gezoete gecondenseerde melk (Friesche Vlag)
 • Topping:
 • 1 limoen, in dunne plakjes gesneden
 • 300 ml slagroom + slagroomversteviger en 2 eetlepels suiker
 • zelfgemaakte chocolade palmboompjes
 • lichtgeroosterde kokoschips
Instructions
 1. Gereedschappen: Taartvorm 23cm, spuitzak met spuitmondje, rasp, aluminiumfolie, kernthermometer (optioneel)
 2. Verhit de oven voor op 170C. Vet een taartvorm van 23cm in met kokosolie of bakspray.
 3. Meng de kokosrasp, suiker, maizena en gemalen kardemompeulen. Meng in een andere kom 4 eiwitten met het vanilleextract. Klop de mix met een garde totdat het begint te schuimen. Voeg het eiwitmengsel toe aan het kokosmengsel en combineer. Laat 20 tot 30 minuten staan.
 4. Druk het kokosdeeg in de taartvorm. Bedek de randen met aluminiumfolie. Bak 45 min in de oven. Haal dan uit de oven, bestrijk de hele binnenkant met eiwit, bedek de randen weer met de folie en bak nog eens 10 tot15 minuten of totdat het deeg goudbruin is. Haal folie van de randen en laat rusten op een rooster. Laat de oven aan staan!
 5. Maak ondertussen de vulling. Doe alle ingredienten in een grote kom en meng totdat alles gecombineerd is. Giet in de taartbodem en bak totdat de kerntemperatuur 70C is (ongeveer 15 tot 20 minuten).
 6. Neem uit de oven en laat 30 min in de taartvorm staan om af te koelen. Haal dan voorzichtig uit de vorm. Laat helemaal afkoelen op een rooster. Zet de taart een paar uur in de koelkast. Klop de slagroom op met de suiker en slagroomversteviger. Doe in een spuitzak met spuitmondje. Spuit de slagroom op de taart. Decoreer met limoenschijfjes, chocolade palmboomjes en kokoschips.
3.3.3077

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *