Recipe Type: 2015 Wedstrijdtaart
Author: Deloryan Hommers
Ingredients
 • Cakebodem:
 • 250gr ongezouten boter (kamertemperatuur)
 • 180gr witte basterdsuiker
 • 250gr tarwebloem
 • 4 eieren (geklopt
 • 4el (Soja)melk
 • 1 vanillestokje
 • Ingrediënten vulling:
 • 1 pakje Alpro sojaroom om te kloppen
 • 50gr witte basterdsuiker
 • 250gr gehalveerde aardbeien
 • 6el lemon curd
 • Ingrediënten glazuur:
 • 1el citroensap
 • 200gr poedersuiker
Instructions
 1. Verwarm de oven voor op 170°C. Meng de natte ingrediënten voor de cakebodem in een kom. Het kan er een beetje klonterig uit zien op dit moment. Voeg langzaam de bloem toe en mix het op hoge snelheid tot het een glad mengsel is geworden.
 2. Leg een stuk bakpapier in de springvorm en vet de zijkanten van de pan in met boter of olie. Giet de cakemix in de vorm tot het gelijkmatig is verdeeld. De mix is vrij zwaar, dus het kan zijn dat je het moet uitspreiden met een spatel. Plaats de cake in de oven voor ongeveer 50 tot 60 minuten, of tot hij er goudbruin uitziet en een satéprikker er schoon uitkomt. Haal de taart uit de vorm en laat het afkoelen op een koelrek.
 3. Terwijl je de taart laat afkoelen maken we de vulling. Als de aardbeien nog niet gehalveerd zijn, dan is dit het moment en zet ze apart. Giet de sojaroom in een kom en klop het 2 minuten op hoge snelheid. Terwijl je de room klopt, voeg je langzaam de witte basterdsuiker toe. Blijf mengen tot het mengsel dik is. Het zal niet zo opstijven zoals echte slagroom, maar het blijft meer een soort blobby textuur. Als de taart nog niet is afgekoeld, zet het dan in de koelkast.
 4. Snijd de cakebodem horizontaal in twee lagen. Leg de aardbeien op de onderste laag. Neem vervolgens met een grote lepel of spatel een paar flinke scheppen van het roommengsel. Smeer deze over de aardbeien (maar blijf een centimeter bij de rand vandaan), en smeer alle randjes en kiertjes dicht. Doe vervolgens nog een dikke lepel of twee van de room in het midden van de taart en smeer het weer uit. Laat vervolgens met een lepel de lemoncurd over de room vallen tot de room grotendeels bedekt is.
 5. Leg de bovenkant van de cake op de onderste laag en druk hem zachtjes aan, tot aan alle kanten room en lemoncurd te zien is.
 6. Maak het glazuur door de poedersuiker in een kommetje te doen en voeg daar de citroensap aan toe. Mix het grondig en voeg één theelepel koud water toe, herhaal deze stap tot het een hele dikke glazuur is. Het moet nog net langzaam van je lepel af kunnen druppelen.
 7. Smeer het grootste deel (zon 2/3e) van de glazuur over de bovenkant van de taart. Vul een lepel met glazuur en laat dit 1cm van de rand op de taart druppelen. Zo glijd het vanzelf naar beneden. Herhaal dit langs de rand van de hele taart.
 8. Om het af te maken snijd je een aardbei in dunne plakjes en leg je die in het midden van de taart neer. Eventueel kun je het nog versieren met gesuikerde citroen. Zet de taart in de koelkast tot het glazuur hard is geworden.
3.3.3077

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *