Recipe Type: 2015 Wedstrijdtaart
Author: Gerda Woudstra
Ingredients
 • 100 gram boter
 • 100 gram witte basterdsuiker
 • 200 gram bloem
 • 5 gram bakpoeder
 • 1/2 ei
 • 1/2 zakje vanillesuiker
 • snufje zout
 • 50 gram pure chocolade
 • 1-1,5 el lemon-curd
 • 1 bakje mascarpone
 • 125 ml slagroom
 • 1 limoen
 • vers fruit
Instructions
 1. Mix in een kom de boter, basterdsuiker, bloem, bakpoeder, ei, vanillesuiker en het zout in een kom tot een soepele deegbal. Beboter de bakvorm (ik gebruikte een lange platte bakvorm, maar je kunt de taart ook in een springvorm maken). Doe het deeg in de vorm en maak er een niet al te dikke bodem van. Verwarm de oven voor op 170 graden en bak de bodem af in ong 15 minuten. Als de bodem lichtbruin kleurt is hij klaar.
 2. Laat de bodem afkoelen. Smelt de chocolade en smeer een dun laagje op de afgekoelde bodem. Zet de bodem in de koelkast zodat de chocolade weer stolt. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Klop de slagroom stijf en roer de mascarpone los met de limoenrasp en de helft van het limoensap. Meng de mascarpone en de slagroom voorzichtig door elkaar. Snij het fruit en leg de peer in het overgebleven limoensap (zodat het niet verkleurd). Doe het mascarpone/slagroommengsel in een spuitzak. Pak de bodem uit de koelkast en doe hier de lemoncurd op, strijk het voorzichtig uit over de bodem. Spuit dan de mascarpone/slagroom op de bodem en verdeel hierover het fruit. Evt. kun je er nog wat poedersuiker over strooien.
3.3.3077

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *