Advocaat taart – Roelie Pepping
Recipe Type: Taart
Author: Roelie Pepping
Recept komt van een bakwedstrijd die was georganiseerd door personeel voor bewoners van woonzorgcentrum Ellertsveld in Schoonoord.
Ingredients
  • 175 gr. Café noir koekjes
  • 100 gr. Gesmolten roomboter
  • 200 gr. Monchou
  • 5 eetlepels suiker
  • 5 eetlepels advocaat
  • 3 blaadjes witte gelatine
  • ¼ liter slagroom
  • 3 eetlepels water
Instructions
  1. Verkruimel de cafe noir koekjes en roer er de gesmolten boter door.
  2. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm.
  3. Druk het mengsel aan met de bolle kant van een lepel en zet de vorm in de koelkast.
  4. Roer de monchou, de advocaat, en de suiker tot een luchtig mengsel.
  5. Week de blaadjes gelatine 5 minuten in koud water
  6. Klop de slagroom stijf
  7. Breng het water aan de kook en los daar de goed uitgeknepen blaadjes gelatine in op
  8. Klop het door het monchou mengsel en spatel de slagroom er door
  9. Vul de vorm ermee en laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
  10. Deze keer heb ik voor de blauwe bessen gekozen als garnering. ( perziken kan ook )
  11. Ook zonder garnering met alleen een toefje slagroom is de taart lekker.
3.2.2802

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *