Advocaat taart – Roelie Pepping
Recipe Type: Taart
Author:
Recept komt van een bakwedstrijd die was georganiseerd door personeel voor bewoners van woonzorgcentrum Ellertsveld in Schoonoord.
Ingredients
- 175 gr. Café noir koekjes
- 100 gr. Gesmolten roomboter
- 200 gr. Monchou
- 5 eetlepels suiker
- 5 eetlepels advocaat
- 3 blaadjes witte gelatine
- ¼ liter slagroom
- 3 eetlepels water
Instructions
- Verkruimel de cafe noir koekjes en roer er de gesmolten boter door.
- Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm.
- Druk het mengsel aan met de bolle kant van een lepel en zet de vorm in de koelkast.
- Roer de monchou, de advocaat, en de suiker tot een luchtig mengsel.
- Week de blaadjes gelatine 5 minuten in koud water
- Klop de slagroom stijf
- Breng het water aan de kook en los daar de goed uitgeknepen blaadjes gelatine in op
- Klop het door het monchou mengsel en spatel de slagroom er door
- Vul de vorm ermee en laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
- Deze keer heb ik voor de blauwe bessen gekozen als garnering. ( perziken kan ook )
- Ook zonder garnering met alleen een toefje slagroom is de taart lekker.
3.2.2802