Blueberry special cheesecake – Marieke Snijders
Recipe Type: Taart
Author:
Dit recept van Marieke Snijders komt uit Amerika.
Ingredients
- Ingrediënten van de korst:
- 300 gram grof gebroken verkade digestive tarwekoekjes
- 50 gram gesmolten roomboter
- 50 gram gekonfijte gember
- 20 gram kristalsuiker
- eiwit van 1 ei
- snufje kaneel
- snufje zout
- Ingrediënten voor de kruisbessensaus:
- 300 gram kruisbessen; gewassen en zonder bloemhoofdjes
- 70 gram bruine suiker
- 1 eetlepel chia zaad
- Ingrediënten voor de vulling:
- 500 gram Griekse yoghurt
- 300 gram monchou
- 6 eetlepels honing
- 2 theelepels geraspte verse gemberwortel
- geraspte schil van 1 citroen
- sap van 1 citroen
- Topping:
- 300 gram blauwe bessen
- muntblaadjes voor de garnering
Instructions
- Bereiding van de korst:
- verhit de oven voor op 175 graden, vet de springvorm in met boter,
- doe de Verkade tarwekoekjes, de gekonfijte gember, suiker, zout en kaneel in de keukenmachine en maal het grof fijn,
- voeg de gesmolten roomboter en het eiwit toe en maal door totdat beide goed zijn opgenomen,
- verspreid de kruimels gelijkmatig in de springvorm, druk ze goed aan tegen de wanden en de bodem,
- bak de korst ongeveer 20 minuten tot zij lichtbruin is, zet de vorm daarna apart zodat de korst kan afkoelen.
- Bereiding van de kruisbessensaus:
- Kruisbessen en de bruine suiker in een pan en kook dit 15 minuten op matig vuur
- roer regelmatig, haal de pan van het vuur en maak het fijn met de blender.
- voeg de chiazaden toe om het te binden en laat de saus afkoelen.
- Bereiding van de vulling:
- Griekse yoghurt en de roomkaas in een kom en meng dit met de mixer op de laagste stand door elkaar.
- voeg de honing, de gerapste gember, de geraspte citroenschil en het citroensap toe en meng dit erdoor.
- doe de vulling in de taartkorst, dek het af met folie en zet het in de koelkast tot het tijd is om m te serveren.
- Vlak voor het serveren doe je een flinke laag kruisbessensaus over de taart en voor de afwerking de blauwe bessen er op.
3.2.2802