Blueberry special cheesecake – Marieke Snijders
Recipe Type: Taart
Author: Marieke Snijders
Dit recept van Marieke Snijders komt uit Amerika.
Ingredients
  • Ingrediënten van de korst:
  • 300 gram grof gebroken verkade digestive tarwekoekjes
  • 50 gram gesmolten roomboter
  • 50 gram gekonfijte gember
  • 20 gram kristalsuiker
  • eiwit van 1 ei
  • snufje kaneel
  • snufje zout
  • Ingrediënten voor de kruisbessensaus:
  • 300 gram kruisbessen; gewassen en zonder bloemhoofdjes
  • 70 gram bruine suiker
  • 1 eetlepel chia zaad
  • Ingrediënten voor de vulling:
  • 500 gram Griekse yoghurt
  • 300 gram monchou
  • 6 eetlepels honing
  • 2 theelepels geraspte verse gemberwortel
  • geraspte schil van 1 citroen
  • sap van 1 citroen
  • Topping:
  • 300 gram blauwe bessen
  • muntblaadjes voor de garnering
Instructions
  1. Bereiding van de korst:
  2. verhit de oven voor op 175 graden, vet de springvorm in met boter,
  3. doe de Verkade tarwekoekjes, de gekonfijte gember, suiker, zout en kaneel in de keukenmachine en maal het grof fijn,
  4. voeg de gesmolten roomboter en het eiwit toe en maal door totdat beide goed zijn opgenomen,
  5. verspreid de kruimels gelijkmatig in de springvorm, druk ze goed aan tegen de wanden en de bodem,
  6. bak de korst ongeveer 20 minuten tot zij lichtbruin is, zet de vorm daarna apart zodat de korst kan afkoelen.
  7. Bereiding van de kruisbessensaus:
  8. Kruisbessen en de bruine suiker in een pan en kook dit 15 minuten op matig vuur
  9. roer regelmatig, haal de pan van het vuur en maak het fijn met de blender.
  10. voeg de chiazaden toe om het te binden en laat de saus afkoelen.
  11. Bereiding van de vulling:
  12. Griekse yoghurt en de roomkaas in een kom en meng dit met de mixer op de laagste stand door elkaar.
  13. voeg de honing, de gerapste gember, de geraspte citroenschil en het citroensap toe en meng dit erdoor.
  14. doe de vulling in de taartkorst, dek het af met folie en zet het in de koelkast tot het tijd is om m te serveren.
  15. Vlak voor het serveren doe je een flinke laag kruisbessensaus over de taart en voor de afwerking de blauwe bessen er op.
3.2.2802

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *