Worteltaart van Agaat Baeten
Recipe Type: Taart
Author:
Bron: Aangepast recept van Lyvre.nl
Ingredients
- Voor de bodem:
- 400 gram wortels (schoon gewicht)
- 300 gram volkorenmeel
- 250 gram bruine of lichte basterdsuiker
- 175 ml. zonnebloemolie
- 4 eieren
- 1,5 zakje bakpoeder
- 2 theelepels kaneel of koekkruiden
- ½ theelepel zout
- Voor de tussenlaag:
- 350 gram mascarpone
- 100 gram poedersuiker
- sap van 1 citroen
- Voor de versiering:
- handje walnoten
- rasp van een sinasappel.
Instructions
- Verwarm de oven op 180 graden. Doe bakpapier op de bodem van de springvorm en vet de vorm in.
- Maak de wortels schoon en rasp ze. Houd ze even apart.
- Meng de suiker en de eieren in de keukenmachine, tot het mengsel licht van kleur is en luchtig. Voeg dan de rest van de ingrediënten voor de bodem (m.u.v. de wortels) toe en roer tot alles gemengd is. Voeg dan de wortels toe en meng door.
- Doe het mengsel in het bakblik en bak dit ca. 60 minuten. Test na ca. 40 minuten even met een houten prikker of het baksel gaar is. Haal uit het bakblik en laat afkoelen.
- Snij de taart in twee plakken.
- Meng de mascarpone, poedersuiker en het citroensap voor de tussenlaag/topping door elkaar. Doe de helft van het mengsel op een plak van de taart en leg de plakken op elkaar. Smeer de rest van het mengsel op de bovenkant van de taart.
- Hak de walnoten in stukjes. Rasp de schil van een onbespoten of goed gewassen sinasappel en strooi samen met de walnoten over de taart.
- LEKKER!
3.2.2802