Cheesecake fris en fruitig – Inge Engel
Recipe Type: Taart
Author:
Bodem naar eigen recept. Cheesecake vulling basis gebaseerd op allerhande, met eigen toevoegingen en weglatingen.
Ingredients
- Bodem:
- – Bloem
- – Suiker
- – Boter
- – Walnoten
- – Pure chocolade
- Cheesecake vulling:
- – 600 gram roomkaas
- – 200 gram suiker
- – 1 vanillestokje
- – 100 gram witte chocolade klein gehakt
- – 3 eieren
- – 1 limoen
- – Aardbeien klein gesneden
- – 1 blik peren
Instructions
- Bodem:
- + Pure chocolade en walnoten grofhakken.
- + Alle ingrediënten incl chocolade en walnoten met elkaar knepen tot een samenhangend deeg.
- + Bodem in springvorm drukken deze zo’n 10 -15 min afbakken.
- Cheesecake vulling:
- + Roomkaas met suiker verwarmen.
- + Perensap laten inkoken.
- + Meng de vanille uit het stokje door de perensap.
- + Meng perensap chocolade door de verwarmde roomkaas met suiker.
- + Meng de ingrediënten, totdat alles goed gemengd is.
- + Haal het mengsel van het vuur voeg de eieren toe.
- + Voeg de klein gesneden aardbeien en de gerapte limoenschil toe aan het mengsel.
- + Stort dit in de springvorm waar de afgebakken bodem in zit.
- + Bak de taart in een uurtje gaar op 160 graden.
- De taart wordt afgemaakt met huisgemaakte jam.
3.2.2802