Vanille cheesecake met zomerfruit
Recipe Type: Taart
Author: Bertine Haasken
Bertine Haasken won hiermee de 2e prijs van de Taartenbakwedstrijd 2014. Bronvermelding: Het superdikke taartenboek 2. Van koken en genieten. De basis komt uit het boek. Bertine heeft er zelf een aantal dingen aan veranderd.
Ingredients
 • Cookiedeeg:
 • 87 gram boter
 • 70 gram suiker
 • 70 gram bruine basterdsuiker
 • 2 gram vanille
 • 1 gram zout
 • 35 gram eieren
 • 200 gram bloem
 • 7 gram bakpoeder
 • Vulling:
 • 150 gram roomkaas
 • 250 gram suiker
 • 15 gram maizena
 • 8 gram bakpoeder
 • 30 milliliter citroensap
 • 500 gram kwark
 • 150 gram eieren
 • 50 gram eigeel
 • Bovenlaag:
 • 315 gram crème fraiche
 • 40 gram suiker
 • 5 milliliter citroensap
 • 500 gram zomerfruit/ rood fruit
Instructions
 1. Bereiding cookie deeg:
 2. Boter, suiker, basterdsuiker, ei, zout en vanille afwegen en door elkaar mengen met de deeghaak. Bloem en bakpoeder samen afwegen en zeven. Toevoegen aan de botermassa en door elkaar draaien tot er een deeg ontstaat. Niet te luchtig draaien!
 3. Bereiding van de taart:
 4. In een ingevette springvorm van 26 cm het deegstukje uitdrukken. Tot de volledige bodem met een klein opstaande rand bedekt is. Bodem 15 minuten op 160 C afbakken. Na het afbakken ongeveer 5 minuten laten afkoelen.
 5. Citroensap persen. Creme fraiche mengen met de suiker en citroensap en in koeling bewaren tot gebruik.
 6. Weeg in een machine bekken de boter (half gesmolten) af en draai deze luchtig met de vleugel. Voeg dan suiker, maizena, bakpoeder toe meng dit kort door. Dan de kwark citroensap erbij en meng dit op middelsnelheid tot een egale massa. Voeg dan al draaiend het ei en de eidooier erbij in kleine hoeveelheden.
 7. Neem de springvorm met cookie bodem en schep hierin het kwarkmengsel. Bak de taart 60 minuten op 160 C. Na 60 minuten de oven uitzetten en de taart nog 30 minuten laten nagaren. Direct na het uit de oven halen de crème fraich massa met een pollepel op de taart scheppen en met de bolle kant van de lepel over de taart verdelen
 8. Plaats de taart nu minimaal 4 uur in de koeling. Haal de taart uit de springvorm. Beleg de taart nu met ongeveer 500 gram rood/zomerfruit. Decoreer het eventueel af met poedersuiker
3.2.2802

Bertine Haasken won hiermee de 2e prijs van de Taartenbakwedstrijd 2014

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *