Pecan-choco-schuimtaart met bramenmousse
Dit is het winnende recept van de Taartenbakwedstrijd van 2014. Andrea van Zwol won hiermee de Kitchen Aid mixer. Bron chocoladecreme: 24kitchen.nl. Bron pecanschuim – boek: de heerlijkste gerechten (zelf aangepast). Bron bramenmousse – 24kitchen.nl (zelf aangepast).
taartenbakwedstrijd
Taartenbakwedstrijd Festival Zoet 2014. 1e prijs – Andrea van ZwolIngrediënten

 • Bramenmousse:
 • 400 ml slagroom
 • 1 pak geleisuiker speciaal
 • 900 gram bramen
 • 2 citroenen
 • 10 blaadjes gelatine
 • Pecanschuim:
 • 4 eiwitten
 • 175 gram suiker
 • 150 gram pecannoten
 • 40 gram maizena
 • Chocoladecreme:
 • 75 ml melk
 • 75 ml room
 • 50 gram suiker
 • 125 gram pure chocolade
 • 250 gram roomboter
 • Afwerking:
 • 12 pecannoten
 • 100 gram suiker
 • bramen
 • munt
 • 300 gram pure chocolade

Werkwijze

 1. Instructie bramenmousse:
 2. Week 10 blaadjes gelatine. Maak volgens recept van de geleisuiker speciaal de jam. Gebruik daarvoor de bramen de citroenen en de geleisuiker. Zeef de pitten eruit en los de gelatine op in de hete jam. Klop de slagroom tot yoghurtdikte. Laat de bramenmassa afkoelen tot hij dikker wordt en spatel de slagroom erdoor.
 3. Instructie pecanschuim:
 4. Klop 4 eiwitten stijf. Voeg tijdens het mixen geleidelijke de suiker toe. Hak de noten, en voeg dat samen met de 40 gram maizena. Spuit hiervan 2 cirkels op bakpapier. Bak dit 3 uur in de oven op 130 C.
 5. Instructie chocoladecrème:
 6. Hak de chocolade in kleine stukjes. Verwarm de room met de melk en de suiker. Gooi dat over de chocolade. Roer dit tot dat de chocolade is opgelost. Klop de roomboter wit voeg al kloppend te afgekoelde ganache toe.
 7. Instructie afwerking:
 8. Rooster de pecannoten licht in de oven. Smelt 100 gram suiker in de pan, laat dat licht karameliseren. Haal de noten door de karamelsuiker. En laat het drogen.
 9. Smelt en trempeer de chocolade en besmeer de schuimpakken er volledig mee.
 10. En maak er garnering mee op bakpapier voor de taart rondom.
 11. Spuit de chocoladeganach op één schuimplak, leg de andere schuimplak er op. Giet in een iets grotere springvorm de bramenmousse erover heen. Decoreer dat af met de pecannoten, de bramen en de pecannoten.3.2.2802

 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *