Exotic Dream
Recipe Type: Taart
Author: Sabine Wildenborg
Sabine Wilderborg won de 3e prijs bij de Taartenbakwedstrijd 2014
Ingredients
  • Benodigdheden:
  • • Springvorm van 24 cm
  • • Acetaat folie voor opbouwen van de taart
  • Voor de bodem:
  • • 56 gr amandelmeel
  • • 56 gr geraspte kokos
  • • 113 gr eiwitten
  • • 105 gr suiker
  • De mango laag:
  • • 375 gr gepureerde mango
  • • 5 gr gelatine
  • • 105 gr eidooiers
  • De limoen mousse:
  • • 9 gr gelatine
  • • 300 gr(ml) slagroom
  • • 44 gr vers citroensap
  • • 50 gr suiker
  • • 157 gr vers limoensap
  • De geleilaag:
  • • 10 gr gelatine
  • • 150 gr water
  • • 200 gr suiker
  • • Rasp van ¼ sinaasappel
  • • Rasp van ¼ citroen
  • • Theelepel vanille essence
Instructions
  1. De bodem:
  2. Oven voorverwarmen op 180 gr.
  3. Eiwitten stijf kloppen met daarbij in gedeelten de suiker, tot stijve pieken.
  4. Spatel de amandel/kokos mengsel erdoor.
  5. Op een bakplaat met bakpapier spuit je hiervan een cirkel van 25/26 cm welke je na het bakken en afkoelen terug snijd tot 24cm.Bak de bodem 20 min hij verkleurd iets lichtbruin.
  6. Span bakpapier in de springvorm en doe de folie langs de rand. Hier leg je de afgekoelde bodem in.
  7. De Mangolaag:
  8. De gelatine weken in koud water.
  9. Verwarm de mango puree. Voeg de uitgeknepen gelatine toe.
  10. Nu de geklopte eidooiers en verwarm tot een temperatuur van 80-85 graden.
  11. Daarna laten afkoelen tot kamertemperatuur en deze dan over de bodem en zet deze in de vriezer tot deze goed opgesteven is.
  12. De limoen mousse:
  13. Week de gelatine in koud water.
  14. Verhit het citroensap met de suiker tot deze opgelost is. Voeg dan de uitgelekte gelatine toe en de limoensap. Goed mengen en laten afkoelen.
  15. Ondertussen de slagroom opkloppen 1/3 hiervan bij het mengsel doen (familie maken) en dan de rest van de slagroom erbij door spatelen.
  16. Deze dan over de mango laag en weer in de vriezer tot ook deze goed is opgesteven, duurt wel een aantal uren.
  17. De geleilaag:
  18. Week de gelatine in koud water
  19. Het water met de suiker in een pan verhitten, voeg de schilletjes toe en laat even zachtjes doorkoken. Vuur uit en de vanille essence toevoegen en de uitgelekte gelatine tot deze is opgelost.
  20. Nu kan je dit zeven maar je kan er ook voor kiezen de schilletjes zichtbaar in de gelatine te laten.
  21. Laat ook dit mengsel afkoelen tot deze ietwat stroperig wordt en giet deze dan over je limoenmousse.
  22. Laat het geheel nu opstijven in de koelkast.
3.2.2802

Exotic Dream van Sabine Wildenborg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *