Zomerzon
Recipe Type: Taart
Author: Sander van der Linden
Zomerzon taart is een origineel recept van foodblog Being a Bear, aangepast naar eigen smaak door Sander van der Linden, deelnemer Taartenbakwedstrijd Festival Zoet 2013.
Ingredients
  • Ingrediënten Korst:
  • ½ cup geroosterde Macademia noten
  • ¼ cup suiker
  • 1 cup bloem
  • ¼ theelepel zout
  • ½ cup koude ongezouten boter in blokjes (100 gram)
  • 1 geklopt ei
  • Ingrediënten Vulling
  • ¾ cup Macademia noten
  • ¼ cup suiker
  • 1 ei op kamertemperatuur
  • ¼ cup zachte ongezouten boter (50 gram)
  • 12 gram bloem (1 eetlepel en 1½ theelepel)
  • 2 eetlepels rum
  • 1 theelepel vanille extract
  • Ingrediënten Topping
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 ananas in halve of kwart schijven
  • 4 eetlepel honing
  • 3 eetlepels rum
Instructions
  1. Werkwijze korst:
  2. Rooster de macademia noten tot deze lichtbruin zijn. Maal de macademia noten en suiker tot ze fijn gehakt zijn. Stoppen voordat het een pasta wordt. Voeg de bloem en het zout toe en mix dit erdoorheen. Voeg boter toe en meng dit totdat het deeg een zandstructuur heeft en samen gaat klonteren. Giet het ei over het deeg en mix dit erdoor. Vorm het deeg tot een schijf en wikkel in plastic. Koel het deeg minimaal 2 uur in de koelkast.
  3. Haal het deeg uit de koelkast en druk het in de bodem van een ongeveer 25 cm taartvorm met losse bodem. Niet omhoog drukken langs de zijkant. Plaats de vorm 20 minuten in de vriezer.
  4. Werkwijze vulling:
  5. Maal de macademia noten tot zand structuur. Voeg suiker, ei, boter, bloem, rum en vanille extract toe. Mixen tot een glad mengsel ontstaat
  6. Werkwijze Opbouwen:
  7. Verwarm de oven tot 10 graden. Verdeel de vulling over de bodem tot ongeveer ½ centimeter van de rand. Strooi de bloem over de vulling. Bedek de taart van buiten naar binnen met de ananas
  8. Bakken:
  9. Meng in een kleine pan de honing en rum. Reduceer dit mengsel een beetje en haal van het vuur.
  10. Bak de taart tot de korst goudkleurig is. Dit duurt ongeveer 30-35 minuten. Als de randen te snel bruin worden, deze afdekken met folie.
  11. Haal de taart uit de oven en bestrijk de taart voorzichtig met het honing/rum mengsel
  12. Bak de taart nog ongeveer 5-15 minuten tot deze die goudbruin is.
  13. Haal de taart uit de oven en plaats deze op een rek
  14. Bestrijk de taart met de rest van het honing/rum mengsel en laat de taart volledig afkoelen
3.2.1275

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *