Zomerse chocoladedroom
Recipe Type: Taart
Author: Inge Engel
Zomerse chocoladedroom, gemaakt door Inge Engel, deelneemster taartenbakwedstrijd Festival Zoet 2013. Bronvermelding: de Chocolade laag is gebaseerd op recept uit “Bakken, de beste recepten uit de hele wereld”, Parragon 2004.
Ingredients
  • Bodem:
  • Boter
  • Bastogne koeken
  • Chocolade laag:
  • Slagroom
  • Witte chocolade
  • Kwark
  • Gelei:
  • Frambozen
  • Gelatinebladen
  • Suiker
  • Garnering:
  • Frambozen
  • Melk chocolade
Instructions
  1. Bodem maken
  2. Bastogne koeken verkruimelen en mengen met gesmolten boter.
  3. Mengsel op het bakpapier in de springvorm storten en aandrukken met bijvoorbeeld de achterkant van de lepel.
  4. In de koelkast laten rusten.
  5. Chocolade laag
  6. Witte chocolade in kleine stukjes hakken.
  7. Hoeveelheid slagroom aan de kook brengen, kort af laten koelen, dan de witte chocolade toevoegen. Af en toe roerend de chocolade laten smelten.
  8. Laat het chocolade, slagroommengsel afkoelen. Wanneer deze behoorlijk afgekoeld is de hoeveelheid kwark toevoegen.
  9. Het mengsel slagroom, chocolade en kwark in de springvorm op de bodem storten.
  10. De chocolade laag, minimaal een halve dag op laten stijven.
  11. Gelei
  12. Frambozen aan de kook brengen met een kleine hoeveelheid suiker.
  13. Geweekte gelatineblaadjes toevoegen aan de frambozen.
  14. De gelei al roerende op laten lossen.
  15. Het frambozenmengsel, ongezeefd, zodat grovere stukken framboos zichtbaar blijven, op de chocolade laag gieten.
  16. Laat de taart in zijn geheel nog minimaal 2 uur opstijven.
  17. Garnering
  18. Taart afmaken met melk chocolade krullen en frambozen.
3.2.1275

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *