Zomerse chocoladedroom
Recipe Type: Taart
Author:
Zomerse chocoladedroom, gemaakt door Inge Engel, deelneemster taartenbakwedstrijd Festival Zoet 2013. Bronvermelding: de Chocolade laag is gebaseerd op recept uit “Bakken, de beste recepten uit de hele wereld”, Parragon 2004.
Ingredients
- Bodem:
- Boter
- Bastogne koeken
- Chocolade laag:
- Slagroom
- Witte chocolade
- Kwark
- Gelei:
- Frambozen
- Gelatinebladen
- Suiker
- Garnering:
- Frambozen
- Melk chocolade
Instructions
- Bodem maken
- Bastogne koeken verkruimelen en mengen met gesmolten boter.
- Mengsel op het bakpapier in de springvorm storten en aandrukken met bijvoorbeeld de achterkant van de lepel.
- In de koelkast laten rusten.
- Chocolade laag
- Witte chocolade in kleine stukjes hakken.
- Hoeveelheid slagroom aan de kook brengen, kort af laten koelen, dan de witte chocolade toevoegen. Af en toe roerend de chocolade laten smelten.
- Laat het chocolade, slagroommengsel afkoelen. Wanneer deze behoorlijk afgekoeld is de hoeveelheid kwark toevoegen.
- Het mengsel slagroom, chocolade en kwark in de springvorm op de bodem storten.
- De chocolade laag, minimaal een halve dag op laten stijven.
- Gelei
- Frambozen aan de kook brengen met een kleine hoeveelheid suiker.
- Geweekte gelatineblaadjes toevoegen aan de frambozen.
- De gelei al roerende op laten lossen.
- Het frambozenmengsel, ongezeefd, zodat grovere stukken framboos zichtbaar blijven, op de chocolade laag gieten.
- Laat de taart in zijn geheel nog minimaal 2 uur opstijven.
- Garnering
- Taart afmaken met melk chocolade krullen en frambozen.
3.2.1275