Zomerkoningtaart
Recipe Type: Taart
Author: Cèline Cruiming
De zomerkoning taart. Zelfbedacht recept van Cèline Cruiming. Deelneemster taartenbakwedstrijd Festival Zoet 2013.
Ingredients
 • Ingrediënten bodem:
 • 175 gram aarbeien
 • 150 gram suiker
 • 125 gram boter
 • 1 ei
 • 1 theelepel vanille extract
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 150 gram bloem
 • Snufje zout
 • Muesli + extra boter
 • Ingrediënten witte chocolade aardbeien vulling:
 • 200 ml slagroom ongeklopt
 • 80 gram suiker
 • 200 gram mon chou
 • 200 gram witte chocolade
 • 2 bakjes aardbeien
 • 4 blaadjes gelatine
 • 200 gram roomboter
Instructions
 1. Werkwijze bodem: Verwarm de overn voor op 130 graden. Snijd de aardbeien in plakjes en verdeel ze over een bakplaat. Bak de aardbeien 35 minuten in de oven, zodat ze veel vocht verliezen zodat de bodem niet te nat wordt. Zet nu de oven op 200 graden. Klop de suiker met boter luchtig. Voeg het ei toe en de vanille. Daarna het bakpoeder, zout en de aardbeien. Als laatste spatel je de bloem er door. Maak met een lepel koekjes op de bakplaat en bak ze in de oven 14 minuten. Stop de koekjes als ze niet meer gloeiend heet zijn in een blender en mix het. Heb je een goede mix voeg dan muesli naar keuze toe aan het mengsel tot je denkt dat het goed is nu nog gesmolten boter toevoegen en in het bakblik drukken. Zet de bodem in de koelkast.
 2. Werkwijze witte chocolade aardbeienvulling: We beginnen met een laagje witte chocolade. Leg 1 blaadje gelatine in koud water. Klop 50 ml slagroom tot het net begint op te stijven en voeg 20 gram suiker toe. Dan 50 gram Mon Chou er door. Verwarm 50 gram witte chocolade au-bain-marie en doe er een klontje boter bij, als alles is gesmolten dan voeg je het gelatine toe, roer even snel door de witte chocolade en giet alles in je mengkom en mix het door de slagroom en Mon Chou. Dit giet je over de taartbodem en zet terug in de koelkast. Nu snij je de aardbeien in dunne plakjes en leg een laagje over de witte chocolade laag. Nu ga je 2 blaadjes gelatine in koud water leggen. Klop 100 ml slagroom tot het net begint op te stijven en voeg 40 gram suiker toe. Dan 100 gram Mon Chou er door. Verwarm 100 gram witte chocolade au-bain-marie en doe er een klontje boter bij, als alles is gesmolten dan voeg je het gelatine toe, roer even snel door de witte chocolade en giet alles in je mengkom en mix het door de slagroom en Mon Chou. Dit giet je over het laagje aardbeien en zet het terug in de koelkast. Nu snij je weer aardbeien in plakjes en leg die weer over de laag witte chocolade en zet terug in de koelkast. Leg 1 blaadje gelatine in koud water. Klop 50 ml slagroom tot het net begint op te stijven en voeg 20 gram suiker toe. Dan 50 gram Mon Chou er door. Verwarm 50 gram witte chocolade au-bain-marie en doe er een klontje boter bij, als alles is gesmolten dan voeg je het gelatine toe, roer even snel door de witte chocolade en giet alles in je mengkom en mix het door de slagroom en Mon Chou. Giet dit over de laag aardbeien en dek af en zet in de koelkast. Laat de taart ongeveer 3 uur op stijven en dan is hij helemaal klaar!
3.2.1275

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *