Vintage by Kim
Recipe Type: Taart
Author:
Vintage by Kim. Taart van Kim Wiltjer uit Zevenhuizen (GN). Bron: Koken &Genieten en Misset horeca recept saus gecombineerd.
Ingredients
- Ingrediënten taart:
- Boter
- Bloem
- suiker
- vanillesuiker
- rode bessen
- maïzena
- rode bessensap
- citroensap
- eieren
- magere kwark
- kookpudding
- poedersuiker
- Ingrediënten Sanayon saus:
- gepasteuriseerde eidooier
- poedersuiker
- droge witte wijn
- marsala
- gelatine
- slagroom
Instructions
- Werkwijze taart:
- Boter beetje smelten, bloem, suiker vanillesuiker en zout mengen tot kruimeldeeg. Deel in de springvorm en even bakken. Maïzena met wat sap mengen. De rest aan de kook brengen en mengsel toevoegen en 1 minuut laten koken. Deel van de bessen erdoor en 10 minuutjes laten koelen. Daarna de bodem bestrijken en af laten koelen.
- Boter met suiker romig kloppen. Citroensap erdoor en dan de eieren. Hierna de kwark en daarna de pudding. Voorzichtig over de bessen verdelen. Overige bessen met het kruimeldeeg vermengen en over het mengsel strooien. 50 minuten bakken. Met wat poedersuiker bestrooien en garneren met de rode bessen.
- Werkwijze Sanayon saus: De eierdooier suiker, wijn, citroen en marsale in een kom au bain marie zalvig/ schuimig kloppen. Indien het gaat binden van het vuur halen en nog even goed door kloppen. Gelatine erdoorheen mengen. Slagroom yoghurt dik kloppen en erdoor spatelen. Koel wegzetten.
3.2.1275