Tropical Velvet
Recipe Type: Taart
Author:
Tropical velvet. Taart van Jantine Huizing, taartenbakwedstrijd Festival Zoet 2013. Het recept is een (kleine) variatie op een recept van Nigella Lawson uit het boek “Feest”, blz. 284/285.
Ingredients
- Ingrediënten voor het gebak:
- 270 gram ananas (op sap)
- 75 gram roomkaas
- 200 gram gezeefde bloem
- 125 gram suiker
- 75 gram lichte basterdsuiker
- 1 theelepel bakpoeder
- ½ theelepel dubbelkoolzure soda
- 200 gram ongezouten boter
- 40 gram gezeefde cacao
- 3 eieren
- 20 ml Malibu (of als je liever alcoholvrij maakt: het sap van de ananas uit blik) Alle ingrediënten op kamertemperatuur.
- Ingrediënten voor het glazuur:
- 3 eiwitten
- 100 gram suiker
- 4 eetlepels golden syrup
- Snufje zout
- ¼ theelepel wijnsteenzuur
- 15 ml Malibu
- Ingrediënten ter decoratie
- Kokos
Instructions
- Werkwijze:
- Oven voorverwarmen op 180 graden.
- Twee springvormen van 20cm invetten en bakpapier op de bodem.
- Meng de ananas en de roomkaas in de foodprocessor fijn.
- Mix vervolgens alle ingrediënten erdoor tot een glad beslag.
- Verdeel het over beide vormen en bak de taart 25 minuten.
- Klop voor het glazuur alles, behalve de Malibu, au bain marie tot een stevig mengsel. Het blijft in pieken staan.
- Haal de kom van het vuur en klop dan de Malibu nog door het schuim.
- Smeer ongeveer een derde van het schuim op de onderste taart. Leg de andere taart er boven op en verdeel dan de rest van het schuim.
- Als afwerking kun je er nog wat kokos overheen strooien.
3.2.1275