Pistachio Joconde Taart
Recipe Type: Taart
Author: Jasminka Tuzlakoviz
Pistachio Joconde Taart. Recept van Jasminka Tuzlakoviz, deelneemster taartenbakwedstrijd Festival Zoet 2013. Bron: www.coolinarika.com
Ingredients
  • Biscuitdeeg:
  • 10 eiwitten
  • 150gr. Gele basterdsuiker
  • 2 vanillesuiker
  • 200gr. fijngemalen pistachenoten
  • 50gr. grofstukjes pistachenoten
  • 3 eetlepels meergranenbloem
  • Frambozenvulling:
  • 1kg. verse frambozen
  • 200gr. suiker
  • 6 blaadjes gelatine
  • 2 vanille suiker
  • Creme:
  • 1liter melk
  • 200gr. suiker
  • 3 pakjes kookpudding room
  • 10 eierdooiers
  • 250gr. biologische roomboter
Instructions
  1. Werkwijze:
  2. Verwarm de oven voor op 160C. 3 ronde springvormen van 26cm. doorsnee bekleed met bakpapier. 10 eiwitten stijf kloppen met elektrische mixer, voeg suiker en vanillesuiker toe en laat nog 3 min. mixer werken. Doe mixer uit. Voeg fijngemalen pistachenoten, grof stukjes pistachenoten en meergranenbloem. Roer langzaam met een spatel door en verdeeld mengsel in 3 ronde springvormen.
  3. Bak 30 min. in het oven. Laat biscuit afkoelen.
  4. Week je de gelatineblaadjes in water. Verse frambozen, suiker en vanillesuiker voeg in pan en zet aan de kook. Kook en roer met lepel 4min.door. Neem pan uit kook, voeg gelatineblaadjes toe en roer samen goed door. Neem 2 ronde springvormen bekleed met bakpapier en giet warme frambozenvulling in 2 bakvormen. Strijk de bovenkant glad en laat afkoelen.
  5. Neem 8dl.melk(van 1 liter) en giet in een pan .Breng aan het kook. In een grote kom roer eierdooiers met suiker en kookpudding room. Als melk kookt voeg deze mengsel toe en kookt samen 3 min. door. Laat pudding afkoelen en meng samen met roomboter door(met een mixer). Verdeeld creme in 3 delen.
  6. Leg eerste biscuit op bord , vul met 1/3 deel creme , strijk met spatel glad, neem een frambozenvulling samen met bakpapier, draai om op de creme (zo dat bakpapier komt boven op) trek rustig bakpapier af, Neem tweede biscuit , herhaal proces met creme en frambozenbiscuit. Leg derde biscuit op en met rest van creme maak de taart af. Versier taart op eigen manier.
3.2.1275

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *