Lemon sunshine
Recipe Type: Taart
Author: Eline Kruithof
Lemon Sunshine van Eline Kruithof, taartenbakwedstrijd Festival Zoet 2013. Bron: Allerhande nummer 3 2002 / Albert Heijn
Ingredients
  • Ingrediënten (voor springvorm± 24 cm doorsnede):
  • 100 g bloem
  • Snufje zout
  • 150 g witte basterdsuiker
  • 6 eieren (M)
  • 1 limoen
  • 250 g vanillekwark
  • 250 ml slagroom
  • 1 zakje slagroomversteviger
  • 2 el poedersuiker
  • ca. 1/2 pot lemon curd
  • 10 half grote aardbeien
Instructions
  1. Oven voorverwarmen op 175 °C. Springvorm invetten en bestuiven met wat bloem. In beslagkom basterdsuiker, eieren en snufje zout met handmixer in ca. 12 minuten op de hoogste stand tot crèmekleurige massa kloppen. Bloemmengsel in gedeelten erboven zeven en tussendoor luchtig erdoor spatelen. Beslag in vorm schenken. In oven taart in ca. 35-40 minuten goudbruin en gaar bakken. In open oven taart ca. 20 minuten laten afkoelen.
  2. Limoen schoonboenen en schil eraf raspen, limoen uitpersen. In kom vanillekwark met slagroom, limoensap, slagroomversteviger en poedersuiker tot dikke, stevige crème kloppen. Mengsel een uurtje laten koelen in de koelkast. Taart overlangs doorsnijden. Onderste helft bestrijken met lemon curd en helft van roommengsel. Bovenste taarthelft erop leggen. Bovenkant en zijkanten bestrijken met rest van room. Garneren met limoenrasp en aardbeien. Minstens 3 uur laten opstijven in de koelkast.
3.2.1275

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *