Kwarktaart met zomerfruit

Deze kwarktaart met zomerfruit is gemaakt door Jadranka Niemeijer voor de taartenbakwedstrijd Festival Zoet 2013. Bron: aangepast recept n.a.v. een recept uit het blad “Boodschappen” van SuperdeBoer.




Ingrediënten kwarktaart met zomerfruit
  • 1 pak bastognekoekjes
  • 150 g ongezouten roomboter
  • 750 gram aardbeien
  • 125 gram ander rood fruit / zomerfruit: bijv. frambozen, rode bessen
  • 1 biologische sinaasappel
  • 500 gram magere kwark met citroen, bijv. optimel
  • 75 g suiker
  • 9 blaadjes gelatine
  • 250 ml slagroom
  • 12 blaadjes munt
  • Poedersuiker

Verder nodig: springvorm 22 cm doorsnede, bakpapier, mixer, staafmixer, mengkom, spatel, mesje, fijne rasp, pan, bakjes.

Werkwijze
  1. Weeg alle ingrediënten af, zet het keukengerei klaar en maak vast ruimte in je koelkast voor de springvorm.
  2. Verkruimel de bastognekoekjes.
  3. Smelt de boter in een pannetje.
  4. Roer de verkruimelde koekjes door de gesmolten boter en druk dit mengsel uit in een springvorm die bekleed is met bakpapier.
  5. Zet de springvorm zolang in de koelkast.
  6. Maak het fruit schoon.
  7. Pureer 375 gram aardbeien.
  8. Was de sinaasappel.
  9. Rasp de halve schil en pers de sinaasappel uit.
  10. Meng de kwark met suiker, sinaasappelrasp en gepureerde aardbeien.
  11. Week de gelatine ca. 2 minuten in ruim koud water.
  12. Klop de slagroom op, maar niet helemaal stijf.
  13. Verwarm de sinaasappelsap.
  14. Knijp de gelatine voorzichtig uit en los het van het vuur af op in de sinaasappelsap.
  15. Laat het mengsel tot lauw afkoelen en roer het door de kwark.
  16. Spatel de slagroom erdoor en schep het mengsel direct over de koekjesbodem.
  17. Laat de taart in de koelkast in ca. 4 uur opstijven.
  18. Garneer de taart met het overige fruit, de munt en de poedersuiker.
kwarktaart met zomerfruit
Taartenbakwedstrijd Festival Zoet 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *