Boccone Dolce, mondvol zoet
Recipe Type: Taart
Author: Henriette Idema
Boccone Dolce / Mondvol Zoet, van Henriette Idema komt oorspronkelijk van Papa Haydens, een van Portland, Oregon’s bekendste dessertchefs. Henriette maakte deze taart voor de taartenbakwedstrijd van het Festival der Zoete Verleidingen 2013.
Ingredients
  • Voor de meringue lagen, heb je het volgende nodig:
  • 1 1/2 cup eiwitten (liefst gepasteuriseerd)
  • 2 cup suiker
  • Voor de gezoete slagroom, heb je het volgende nodig:
  • 4 cup heavy cream / slagroom
  • 1 eetlepel vanille
  • 1/4 cup suiker (of meer, naar uw smaak)
  • eventueel smaakstof
  • Voor de afwerking:
  • Fruit en eventueel andere eetbare decoratie
  • 200 gram gesmolten pure chocolade
Instructions
  1. Werkwijze Meringue Lagen (2-3)
  2. Klop de eiwitten op totdat ze een stijve piek vormen
  3. Begin met het toevoegen van de suiker, 1 eetlepel per keer, om de 2 tot 3 minuten. Hierdoor kan de suiker worden geabsorbeerd. Mix op gemiddelde snelheid
  4. Teken de cirkels (de grootte die je wilt dat de meringue lagen zijn) aan de onderzijde van bakpapier.
  5. Neem een rubberen spatel of spuitzak met grote opening en begin met het verspreiden van de meringue in de cirkels.
  6. Bak op 100 graden, minimaal 2 en een half uur. Nog te zacht? Dan iets langer bakken.
  7. Werkwijze Slagroom:
  8. Klop de room tot zachte piek
  9. Voeg vanille en suiker toe
  10. Klop de room tot stijve piek – dan is het klaar voor gebruik. De crème moet stijf genoeg zijn om de meringue lagen bij elkaar te houden.
  11. Eventueel wat smaakstof toevoegen
  12. Werkwijze Samenvoegen:
  13. Leg een laagje meringue op een bord
  14. Besprenkel gesmolten chocolade over de laag
  15. Spreid een deel van je slagroom op de top van de laag, en de top met fruit.
  16. Spreid een deel van de room op de top van het fruit.
  17. Herhaal dit met de volgende laag
  18. Maak 2 of 3 lagen naar wens. Besprenkel met chocolade.
  19. Versier naar keuze
3.2.1275

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *