Blauwe bessen yoghurttaart

Blauwe bessen yoghurttaart van Grietje Naber-Dijks. Het recept heeft zij ooit gekregen van enthousiaste blauwe bessen gebruikers. Heerlijk fris!



Ingrediënten voor de bodem:

  • 100gram roomboter
  • 200gram bastognekoeken
  • 50gram bruine basterdsuiker.

Ingrediënten taartvulling:

  • 9 blaadjes witte gelatine
  • 6 dl. Yoghurt
  • 150gram honing
  • Rasp en sap van 1 citroen
  • 2 dl. Slagroom
  • 300 gram blauwe bessen.

Werkwijze:

  1. Springvorm van 24cm invetten en bodem bekleden met bakpapier. Boter smelten, bastognekoeken malen en met de basterdsuiker door de gesmolten boter roeren. Dit goed verdeeld over de bodem verdelen en op laten stijven in de koelkast.
  2. Yoghurt mengen met 125 gram honing en de rasp van de citroen.
  3. Gelatine weken in koud water.
  4. Citroensap verwarmen en de goed uitgeknepen gelatine blaadjes hierin oplossen. Iets aflaten koelen.
  5. lepel yoghurtmengsel door citroenmengsel roeren en dit door de yoghurt kloppen.
  6. Slagroom stijf slaan en door yoghurt mengsel roeren.
  7. gram blauwe bessen pureren, vermengen met 2 lepels yoghurtmengsel en daarna aan het gehele mengsel.
  8. Yoghurt-blauwebessen vulling in taartvorm gieten.
  9. In de koelkast 3 uur laten opstijven.
  10. Garneren met de rest van de blauwe bessen en eventueel toefjes slagroom.
  11. Met een lepel kun je draden honing over de blauwe bessen trekken.
3.2.1275

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *