Appel-notentaart
Recipe Type: Taart
Author:
Appel-notentaart, recept van Alie Bruinsma-Hoving, voor de taartenbakwedstrijd van Festival Zoet 2013.
Ingredients
- 175 gram roomboter
- 325 gram patent-tarwebloem
- 200 gram walnoten en/of cashewnoten (ongezouten)
- 150 gram lichtbruine basterdsuiker
- halve theelepel bakpoeder
- 3 eieren
- 150 gram amandelspijs
- rasp van 1 citroen
- 3 eetl.abrikozenjam of eventueel frambozenjam
- 4 á 5 grote zoetzure appelen
- anderhalve theel.kaneel.
Instructions
- Maak van de bloem, de suiker, de boter, 2 eieren én het bakpoeder snel een soepel beslag. Minstens een uur in de koelkast leggen. ( het liefst in platte plakken)
- Beboter de springvorm en bestrooi deze met fijne paneermeel.Maak nu een bodem in de vorm van het uitgerolde deeg. Bekleed ook de wanden van de vorm. Gebruik drie-kwart van het deeg.Maak de amadelspijs los met de helft van een losgeklopt ei en de citroenrasp.
- Verdeel dit mengsel over de bodem.
- Schil de appels en verdeel ze in mooie stukjes of schijfjes.
- Vermeng de appels met de grof gehakte noten en de gewelde rozijnen. En vul hiermee de met deeg beklede vorm.
- Maak van het overige deeg reepjes en verwerk die als een vlechtwerk over de taart.
- Bestrijk het deeg met de rest van het losgeklopt ei.
- Bak de taart mooi bruin en gaar in ongeveer drie kwartier tot een uur op 175 graden.
- Heel lekker met slagroom !
3.2.1275