Appel-notentaart
Recipe Type: Taart
Author: Alie Bruinsma-Hoving
Appel-notentaart, recept van Alie Bruinsma-Hoving, voor de taartenbakwedstrijd van Festival Zoet 2013.
Ingredients
  • 175 gram roomboter
  • 325 gram patent-tarwebloem
  • 200 gram walnoten en/of cashewnoten (ongezouten)
  • 150 gram lichtbruine basterdsuiker
  • halve theelepel bakpoeder
  • 3 eieren
  • 150 gram amandelspijs
  • rasp van 1 citroen
  • 3 eetl.abrikozenjam of eventueel frambozenjam
  • 4 á 5 grote zoetzure appelen
  • anderhalve theel.kaneel.
Instructions
  1. Maak van de bloem, de suiker, de boter, 2 eieren én het bakpoeder snel een soepel beslag. Minstens een uur in de koelkast leggen. ( het liefst in platte plakken)
  2. Beboter de springvorm en bestrooi deze met fijne paneermeel.Maak nu een bodem in de vorm van het uitgerolde deeg. Bekleed ook de wanden van de vorm. Gebruik drie-kwart van het deeg.Maak de amadelspijs los met de helft van een losgeklopt ei en de citroenrasp.
  3. Verdeel dit mengsel over de bodem.
  4. Schil de appels en verdeel ze in mooie stukjes of schijfjes.
  5. Vermeng de appels met de grof gehakte noten en de gewelde rozijnen. En vul hiermee de met deeg beklede vorm.
  6. Maak van het overige deeg reepjes en verwerk die als een vlechtwerk over de taart.
  7. Bestrijk het deeg met de rest van het losgeklopt ei.
  8. Bak de taart mooi bruin en gaar in ongeveer drie kwartier tot een uur op 175 graden.
  9. Heel lekker met slagroom !
3.2.1275

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *